GP Ιαπωνίας 2019, FP1: Εύκολο “1-2” οι Mercedes, με Bottas ταχύτερο

Σχετικά άρθρα

Με το FP3 του Σαββάτου να ακυρώνεται εξαιτίας του τυφώνα Hagibis, οι ομάδες έχουν μόνο τις σημερινές δύο ελεύθερες δοκιμές για τη συλλογή δεδομένων, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για τον Κυριακάτικο αγώνα στην πίστα της Suzuka. Έτσι, η δράση στο FP1 ήταν αρκετή, καθώς η πίστα ήταν στεγνή, όπως προβλέπεται να είναι και την Κυριακή.

Οι δύο οδηγοί της Mercedes έδειξαν ότι οι αναβαθμίσεις που έφερε η ομάδα δούλεψαν και πιο συγκεκριμένα ο Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος της περιόδου, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1 λεπτά και 28,731 δευτ., ενώ τον ακολουθήσει πολύ κοντά ο team-mate του, Lewis Hamilton.

Στην τρίτη θέση, αλλά ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο πιο πίσω, βρέθηκε η Ferrari του Sebastian Vettel, ενώ δύο δέκατα πιο αργό χρόνο σημείωσε ο team-mate του Γερμανού, Charles Leclerc. Οι γρήγοροι χρόνοι των οδηγών έγιναν με τη μαλακή γόμα της Pirelli, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η Mercedes ίσως είναι σημαντικά ταχύτερη την Κυριακή.

Αφήνοντας πίσω τους τις ποινές που πήραν οι δύο οδηγοί της Red Bull στον αγώνα της Ρωσίας, οι Max Verstappen και Alex Albon σημείωσαν τον πέμπτο και έκτο χρόνο αντίστοιχα στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά και προετοιμάστηκαν κατάλληλα για να δώσουν όσο μεγαλύτερη χαρά μπορούν στους οπαδούς της Honda. Όμως, ο Ολλανδός με χρόνο 1:30,046 είναι εξαιρετικά μακριά από την κορυφή, και ο Albon είναι επιπλέον τρία δέκατα πιο αργός.

Τα highlights

Η McLaren δείχνει να είναι για έναν ακόμα αγώνα “best of rest”, με τον Carlos Sainz να τερματίζει έβδομος. Η περίοδος του Ισπανού δεν ήταν απροβλημάτιστη, καθώς η MCL34 σταμάτησε στην 1η στροφή της πίστας στην αρχή του FP1. Ωστόσο, επέστρεψε σύντομα και συνέχισε το πρόγραμμα του, για σημειώσει χρόνο στο 1:30,702 τερματίζοντας μπροστά από τον Sergio Perez της Racing Point. Η τελευταία είδε και τον δεύτερο οδηγό της να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των χρόνων, καθώς στην ένατη θέση τερμάτισε ο Lance Stroll, ενώ η πρώτη δεκάδα ολοκληρώθηκε με την δεύτερη McLaren, του Lando Norris έχοντας όμως ένα χάσμα 2,27 δευτ. μεταξύ αυτού και του Bottas.

Ο Kimi Raikkonen έγραψε τον 12ο χρόνο, αλλά ο team-mate του στην Alfa Romeo Racing, Antonio Giovinazzi, αντιμετώπισε πρόβλημα στο υδραυλικό κύκλωμα του μονοθεσίου του, που του στέρησε πολύτιμο χρόνο στην πίστα. Η Renault έφερε στην Ιαπωνία μια νέα εμπρόσθια πτέρυγα με την ελπίδα να κλείσει τη διαφορά από την McLaren, αλλά ο Nico Hulkenberg τερμάτισε στην 13η θέση και ο Daniel Ricciardo στην 14η.

Οι θεατές και οι παρευρισκόμενοι στην πίστα, όμως, ενθουσιάστηκαν με τον Naoki Yamamoto, καθώς ο Ιάπωνας πρωταθλητής της Super Formula και Super GT έκανε το ντεμπούτο του με ένα μονοθέσιο της F1, παίρνοντας τη θέση -μόνο για το FP1 της Ιαπωνίας- του Pierre Gasly. Ο Yamamoto εντυπωσίασε, καθώς τερμάτισε 17ος, μόλις 1 δέκατο πίσω από τον team mate Daniil Kvyat, κάνοντας τον 16ο χρόνο, και μπροστά από τις δύο Williams.

Τα αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα