GP Ιαπωνίας 2019, Κατατακτήριες: Ξανά “1-2” η Ferrari, ο Vettel την pole

Σχετικά άρθρα

Στη σημερινή “super Sunday” ο Sebastian Vettel κατάφερε να διακόψει το σερί των pole position του team-mate του, καθώς με δύο εκπληκτικούς και αλάνθαστους γύρους στο Q3 πήρε την 58η pole στην καριέρα του. Αυτή ήταν η δεύτερη pole του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή τη φετινή χρονιά και η όγδοη της Ferrari, ενώ την τελευταία φορά που ο Vettel εκκίνησε από την πρώτη θέση στην πίστα της Suzuka ήταν το 2012, ενώ την είχε κατακτήσει τέσσερις συνεχόμενες χρονιές.

O γύρος που έδωσε την pole position στον Vettel

Ο Vettel σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1 λεπτό και 27,064 δευτ., σημειώνοντας νέο ρεκόρ στην θρυλική πίστα της Ιαπωνίας. Δίπλα του θα βρεθεί ο Charles Leclerc, ο οποίος προσπάθησε να απαντήσει στους γρήγορους γύρους του Γερμανού, και προσωρινά τα κατάφερε, αλλά τελικά ήταν μόλις 0,189 δευτ. πιο αργός από τον team-mate του. Με αυτόν τον τρόπο, η Ferrari απέδειξε ότι είναι το ταχύτερο μονοθέσιο μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, καθώς αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη pole σε εντελώς διαφορετικών χαρακτηριστικών πίστες.

Από τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, οι αναβαθμίσεις που έφερε η Mercedes έδειχναν ότι βελτίωσαν σημαντικά την ταχύτητα των μονοθεσίων της, αλλά σήμερα αυτό δεν φάνηκε, τουλάχιστον στον ένα γύρο, καθώς ο Toto Wolff πιστεύει ότι σε ρυθμό αγώνα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Ο Valtteri Bottas κατάφερε να γράψει τον τρίτο ταχύτερο χρόνο της ημέρας, όντας 0,229 δευτ. πίσω από τον poleman και ελάχιστα μπροστά από τον Hamilton.

Η ακύρωση της χθεσινής ημέρας εξαιτίας του τυφώνα Hagibis, και κατ’επέκταση του FP3, άσκησε πίεση σε όλους τους οδηγούς του grid. Παρότι η επίδραση του τυφώνα δεν ήταν τόσο σφοδρή όσο αναμενόταν, καθώς άλλαξε πορεία τελευταία στιγμή, η δυνατή βροχή που έπεσε χθες στην περιοχή καθάρισε την πίστα και το στρώμα του ελαστικό που είχε “στρωθεί” στα FP1 και FP2 της Παρασκευής. Oι συνθήκες στην πίστα της Suzuka σήμερα δεν ήταν ιδανικές, καθώς παρότι επικρατούσε ηλιοφάνεια, ο αέρας ήταν αρκετά δυνατός που έφτανε μέχρι και τα πέντε μποφόρ. Τα πρώτα θύματα των ισχυρών ριπών ήταν ο Robert Kubica και ο Kevin Magnussen, οι οποίοι είχαν εξόδους στην τελευταία στροφή της πίστας στο Q1, με αποτέλεσμα να τρακάρουν και να μην μπορέσουν να συνεχίσουν την περίοδο, ενώ ήταν η αιτία να εμφανιστεί η κόκκινη σημαία δύο φορές.

Τα highlights

Ο Max Verstappen ήταν ο πέμπτος ταχύτερος οδηγός των κατατακτηρίων, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1 λεπτό και 27,851, με τον Alex Albon να σημειώνει ακριβώς τον ίδιο χρόνο, αλλά να εκκινεί από την έκτη θέση, καθώς σημείωσε τον χρόνο του μετά από τον team-mate του στη Red Bull. Ο Carlos Sainz ήταν για ακόμα μια φορά ο “best-of-the-rest”, και θα εκκινήσει από την έβδομη θέση, μπροστά από τον Lando Norris, με την McLaren να δείχνει κοντά στο να “κλειδώσει” την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο Pierre Gasly απέδειξε γιατί η πίστα της Suzuka είναι από τις αγαπημένες του και έφερε στην ένατη θέση την Toro Rosso, κάνοντας τρία τα μονοθέσια της Honda στην πρώτη δεκάδα, με τον Romain Grosjean να ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα με την Haas του.

Να θυμίσω ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά, με τα κόκκινα φώτα να σβήνουν στις 08:10.

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr