Το Uniti One περνά στη παραγωγή

Σχετικά άρθρα

Η σουηδική startup, Uniti, ανακοίνωσε πως το One, το ηλεκτρικό της μοντέλο περνά στη παραγωγή, με τις πρώτες παραδόσεις του να ξεκινούν από τα μέσα του 2020. Το αυτοκίνητο είναι ένα μικρό μοντέλο πόλης, με το σώμα του να είναι κατασκευασμένο από carbon και από biocomposites, από φυσικά υλικά δηλαδή, όπως ίνες ξύλου ή άχυρο σίτου, μορφοποιημένα και συνδεδεμένα μαζί με φυσικές ή συνθετικές ρητίνες.

Το Uniti One μοιάζει με το Renault Twizy, αλλά έχει ένα πιο premium εσωτερικό, ενώ υπάρχουν κανονικές πόρτες και παράθυρα. Η τιμή του ξεκινά από τα £15.100 (€17.260) στην Αγγλία.

Η Uniti που έχει την υποστήριξη πολλών εταιριών, όπως της Siemens και της Kuka Robotics, προσφέρει το ηλεκτρικό της μοντέλο σε τριθέσια διάταξη, ενώ ζυγίζει μόλις κάτω από 600 κιλά. Ο ηλεκτροκινητήρας του 20 ίππων συνδυάζεται είτε με μπαταρία 12 kWh (αυτονομία 150 χλμ) είτε με μπαταρία 24 kWh (αυτονομία 300 χλμ).

Η τελευταία φορτίζει σε 3 ώρες και 10 λεπτά, με οικιακό ταχυφορτιστή, ενώ με ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 50 kW σε 10 λεπτά αποκτά αυτονομία 160 χλμ, με την μπαταρία των 24 kWh να φορτίζει από το 20 έως το 80% της μέσα σε 17 λεπτά, με την μικρή μπαταρία των 12 kWh να χρειάζεται μόλις 9 λεπτά.

Διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης, αυτόνομη τεχνολογία, μεγάλη οθόνη στο εσωτερικό αλλά και μια μικρή βοηθητική μπαταρία, που μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα και προσφέρει πρόσθετη αυτονομία 30 χλμ. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 9,9 δευτ, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 120 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...