Η Renault, η Waymo, η εταιρία της Google που αναπτύσσει αυτόνομη τεχνολογία, η περιφέρεια Ile-de-France του Παρισιού και η Αρχή Δημοσίων Μεταφορών της χώρας, ανακοίνωσαν πως συνεργάζονται προκειμένου να διερευνήσουν το πόσο είναι πιθανό είναι να δημιουργήσουν μια διαδρομή περίπου 32 χιλιομέτρων που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα.

Η διαδρομή, που σήμερα σε ώρες αιχμής οι οδηγοί χρειάζονται περίπου 1,5 ώρα για να τη διανύσουν, θα ενώνει το αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού και την La Defense, μια γειτονιά λίγο έξω από τα όρια της πόλης του Παρισιού, που διαθέτει ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και ουρανοξυστών. Στόχος είναι η συγκεκριμένη διαδρομή να είναι έτοιμη κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, προσφέροντας στους κατοίκους και στους επισκέπτες εύκολη πρόσβαση από και προς το αεροδρόμιο.

Η περιφέρεια Ile-de-France του Παρισιού έχει εγκρίνει μια επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού, ενώ θα βοηθήσει τις Renault και Waymo προκειμένου να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Το έργο αποτελεί μέλος του προγράμματος EVRA της γαλλικής κυβέρνησης, που έχει ως στόχο την ανάπτυξη και την εξέλιξη αυτόνομων υπηρεσιών κινητικότητας.