Η Renault-Nissan-Mitsubishi ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με την Waymo για την ανάπτυξη αυτόνομης τεχνολογίας. Στόχος των εταιριών είναι να δημιουργήσουν οχήματα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης, τα οποία να μεταφέρουν επιβάτες και εμπορεύματα.

Οι εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη της τεχνολογίας για τα οχήματα που θα κυκλοφορήσουν στη Γαλλία και στην Ιαπωνία. Η συνεργασία αποτελεί το πρώτο βήμα, με τις εταιρίες να δηλώνουν πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε οχήματα θα είναι έτοιμα για δοκιμή ή εμπορική ανάπτυξη.

Η Waymo είναι η εμπορική δραστηριότητα για την αυτόνομη τεχνολογία της Google. Διατηρεί ήδη εταιρικές σχέσεις με τη Fiat Chrysler Automobiles, τη Jaguar Land Rover, την ομάδα αντιπροσωπειών AutoNation, το δίκτυο Lyft και άλλους. Η συνεργασία με τη Renault και τη Nissan ενισχύει την προσπάθεια της Waymo να εμπορευτεί τα συστήματα αυτόνομης κίνησης σε μία ποικιλία εφαρμογών. Πλέον, η αμερικανική εταιρεία προσφέρει πρόσβαση στον γαλλικό όμιλο που πούλησε περισσότερα από 10,7 εκατ. οχήματα το 2018.