Η συγκεκριμένη έκδοση της Diablo είναι ίσως η πιο επική όλης της γκάμας του μοντέλου, όντας παράλληλα από τα πλέον σπάνια και ποθητά μοντέλα της εταιρίας. Η Lamborghini παρουσίασε τη Diablo GT στην έκθεση της Γενεύης του 1999 και επί της ουσίας ήταν η έκδοση δρόμου της αγωνιστικής Diablo GT2.

Από το εργοστάσιο της εταιρίας στη Sant’Agata βγήκαν μόλις 80 αυτοκίνητα, με την συγκεκριμένη μαύρη να είναι η 73η, η οποία έχει διανύσει μόλις 6.600 χλμ. από το 2001. Κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα με χωρητικότητα 6 λίτρων που αποδίδει 575 άλογα στις 7.300 σ.α.λ. χάρη στη νέα εισαγωγή και στη νέα εξάτμιση, τις μπιέλες τιτανίου και τον νέο, ελαφρύτερο στροφαλοφόρο άξονα.

Όμως η Diablo GT δεν ήταν μόνο ιπποδύναμη. Με την εκτενή χρήση ανθρακονημάτων τόσο στο εξωτερικό –μόνο η οροφή και οι πόρτες ήταν από αλουμίνιο- όσο και στο εσωτερικό, η GT ήταν 70 κιλά ελαφρύτερη από την SV και 165 (!) κιλά ελαφρύτερη από την VT. Όλα αυτά, είχαν ως αποτέλεσμα 0-160 χλμ/ώρα της τάξης των 8 δευτερολέπτων και τελική ταχύτητα που έφτανε τα 346 χλμ/ώρα. Ο συγκεκριμένος “ταύρος” θα βγει στο σφυρί από τον οίκο RM Sotheby’s στις 30 Νοεμβρίου, και υπολογίζεται ότι θα “ακουμπήσει” ή θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ.