Tesla: Η έκδοση παραγωγής του νέου Roadster θα είναι καλύτερη από το πρωτότυπο

Σχετικά άρθρα

Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που η Tesla παρουσίασε το νέο Roadster σε πρωτότυπη μορφή και ο αρχισχεδιαστής της εταιρίας, Franz von Holzhausen, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε, δήλωσε πως το νέο μοντέλο βρίσκεται ακόμη στην φάση των δοκιμών εξέλιξης και πως η έκδοση παραγωγής θα είναι πολύ καλύτερη από το πρωτότυπο.

Το μοντέλο τροφοδοτείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες που παράγουν 10.000 Nm ροπής, επιτρέποντας του να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα, το 400αρι σε 8,8 δευτερόλεπτα, ενώ έχει τελική ταχύτητα 402+ χλμ/ώρα, με την μπαταρία των 200 kWh να προσφέρει αυτονομία 1.000 χλμ.

H Tesla έχει υποσχεθεί πως το Roadster είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στην επιτάχυνση, αλλά δεν έχει αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες για τους ηλεκτροκινητήρες του μοντέλου, αλλά οι αναφορές το θέλουν να αποδίδει περισσότερα από 1.000 άλογα.

Η αρχική του τιμή ξεκινά από τις 200.000 δολάρια, με τους ενδιαφερόμενους αν θέλουν να προχωρήσουν σε προ-παραγγελία/κράτηση, θα πρέπει να καταβάλουν προκαταβολή 50.000 δολαρίων.

Επίσης διαθέσιμη θα είναι και μια ακριβότερη έκδοση, η Roadster Founders Series, με αρχική τιμή τα 250.000 δολάρια. Η συγκεκριμένη έκδοση θα βγει σε 1.000 μονάδες και η Tesla ζητά όλο το ποσό (250.000 δολάρια) προκειμένου να προβεί σε μια κράτηση. Το νέο Tesla Roadster αναμένεται στους δρόμους το 2020.

Διάβασε επίσης

Elon Musk: Το νέο Tesla Roadster θα είναι το καλύτερο αυτοκίνητο σε κάθε τομέα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...