Η κορυφαία εταιρία μηχανολογίας BorgWarner μετέτρεψε ένα Ariel Nomad σε πλήρως ηλεκτρικό, με την one-off κατασκευή να αποτελεί μια επίδειξη της τεχνολογίας ηλεκτρικών κινητήρων που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία και τους συνεργάτες της.

Έτσι, στη θέση του 2,5-λίτρων βενζινοκινητήρα της Honda, απόδοσης 240 ίππων, το εν λόγω Nomad φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 268 ίππων. Η Ariel δεν έχει καμία ανάμειξη στο project, καθώς τρέχει αποκλειστικά από την BorgWarner, η οποία αναφέρει ότι επέλεξε το Nomad επειδή ο ανοιχτός σχεδιασμός του το καθιστά εύκολο να εγκαθιστά και να αφαιρεί εξαρτήματα.

Κάθε ένας από τους δύο ηλεκτροκινητήρας κινεί -ανεξάρτητα- τον κάθε ένα από τους δύο πίσω τροχούς, μέσω δύο διαφορετικών eDriveGear κιβωτίων, που συμβάλλουν στο torque vectoring. Η BorgWarner λέει ότι το set-up προσφέρει περισσότερη ισχύ και αντοχή, με τους κινητήρες να αντλούν ενέργεια από μια υγρόψυκτη μπαταρία, χωρητικότητας 30kWh και 350V.

Η αμερικανική εταιρεία αναφέρει ότι η εκτεταμένη χρήση του torque vectoring μέσω των ηλεκτροκινητήρων, βελτιώνει την αμεσότητα του συστήματος διεύθυνσης και επιτρέπει την ανάκτηση της ενέργειας από την πέδηση να αυξήσει την αυτονομία του οχήματος.