Σήμερα, στην γκάμα της Volkswagen υπάρχει μόνο το Golf R, ως την πιο γρήγορη έκδοση του μοντέλου, αλλά αυτό θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον, μιας και η γερμανική εταιρία θέλει να αυξήσεις τις πωλήσεις του τμήματος R της.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κυκλοφορήσει φήμες ότι η Volkswagen R GmbH θα βγάλει στην αγορά τις R εκδόσεις των T-Roc, Tiguan, Touareg και Arteon, και σήμερα μαθαίνουμε από τα χείλη του Jurgen Stackmann, επικεφαλής πωλήσεων και marketing, ότι το Touareg R είναι επίσημα το πρώτο plug-in υβριδικό SUV επιδόσεων της εταιρίας.

Αυτό θα παρουσιαστεί προς το τέλος του επόμενου έτους και θα βγει στην αγορά πριν το 2021, ενώ λίγο νωρίτερα θα κυκλοφορήσει και το νέο Golf R. Ο Stackmann, όμως, δεν ανέφερε τι κινητήρας θα τοποθετηθεί κάτω από το καπό του νέου Touareg R, αλλά είναι πολύ πιθανό να υπάρχει ένας 2,0-λιτρος turbo κινητήρας, που θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα.

Η VW προσφέρει ήδη στην Κίνα μια υβριδική έκδοση του εν λόγω SUV της στην Κίνα, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και στην Ευρώπη. Αυτή κίνηση παίρνει από έναν 2,0-λιτρο κινητήρα βενζίνης που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, και συνδυαστικά το σύστημα αποδίδει 367 άλογα με 700 Nm ροπής, με τον ηλεκτροκινητήρα να αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 18 kWh. Αν φορέσει αυτόν, το Touareg R εκτιμάται ότι θα αποδίδει αρκετά πάνω από τα 440 άλογα.