GP Μεξικό 2019, Κατατακτήριες: Ο Verstappen την pole, τράκαρε ο Bottas [Ανανέωση]

Σχετικά άρθρα

Ανανέωση

Ακυρώθηκε ο Verstappen, την pole o Leclerc

Ο Max Verstappen κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη pole position της καριέρας του στην πίστα Autodromo Hermanos Rodriguez και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στο αυριανό Μεξικάνικο GP.

Δίπλα του θα βρεθεί ο Charles Leclerc, καθώς η Ferrari δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε χρόνο την εξαιρετική τελική της ταχύτητα. Παρόλα αυτά, η δεύτερη Ferrari, αυτή του Sebastian Vettel, θα εκκινήσει από την τρίτη θέση, αποδεικνύοντας ότι οι Mercedes δεν ήταν ικανές να απειλήσουν για κάτι παραπάνω.

Τα highlights

Δίπλα στον Γερμανό θα εκκινήσει ο Lewis Hamilton, με τον team-mate του, Valtteri Bottas να έχει ένα αρκετά σφοδρό ατύχημα στο τέλος της περιόδου. Ο Φιλανδός έχασε τον έλεγχο στην έξοδο της στροφής 16, ακουμπώντας πρώτα στον τοίχο και έπειτα στις προστατευτικές μπαριέρες, καταστρέφοντας το μονοθέσιο του.

Οι μηχανικοί της Mercedes πρέπει να επιδιορθώσουν το σοβαρά “τραυματισμένο” μονοθέσιο του Bottas, προκειμένου αυτός να ξεκινήσει αύριο τον αγώνα από την 6η θέση, μια θέση πίσω από τον Alexander Albon, ο οποίος με 1:15.336 πέτυχε τον 5ο ταχύτερο χρόνο στο Q3.

Από την 7η και την 8η θέση θα ξεκινήσουν τον αυριανό αγώνα οι δύο McLaren, με τον Carlos Sainz να είναι ταχύτερος του Lando Norris, ενώ πίσω τους θα βρίσκονται οι δύο Toro Rosso, με τον Daniil Kvyat να ξεκινά τον αγώνα από τις 9η θέση και τον Pierre Gasly από την 10η.

Ο τοπικός ήρωας, Sergio Perez, δεν κατάφερε να μπει στο Q3 για μόλις μια θέση, με τον Μεξικανό να εκκινεί αύριο από την 11η θέση του grid.

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...