Η Subaru ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει δύο ανακλήσεις για τα Impreza και Crosstrek (XV στον υπόλοιπο κόσμο), για ζητήματα που σχετίζονται με τον κινητήρα. Η πρώτη ανάκληση αφορά 466.205 οχήματα και περιλαμβάνει τα ΜΥ2017-2019 Impreza και τα ΜΥ2018-2019 του Crosstrek.

Αυτή αφορά μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του κινητήρα, η οποία θα μπορούσε να συνεχίζει να τροφοδοτεί με ρεύμα το πηνίο της μίζας ακόμα και μετά την απενεργοποίηση του κινητήρα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε βραχυκύκλωμα και κατ’επέκταση σε φωτιά.

Σύμφωνα με την εταιρία, για την επιδιόρθωση του προβλήματος θα χρειαστεί μια ενημέρωση του λογισμικού του οχήματος, ενώ σε ορισμένα οχήματα ενδέχεται να χρειαστεί αντικατάσταση των πηνίων ανάφλεξης.

Η δεύτερη ανάκληση αφορά 205.000 αυτοκίνητα των ΜΥ2017-2018 Impreza και ΜΥ2018 Crosstrek. Ορισμένα εξ’αυτών είναι εξοπλισμένα με μια αλουμινένια βαλβίδα εξαερισμού στον στρόφαλο (Positive Crankcase Ventilation valve), η οποία μπορεί να σπάσει.

Εάν συμβεί αυτό, τα θρύμματα ενδέχεται να εισέλθουν στον κινητήρα και να προκαλέσουν απώλεια ισχύος κατά την οδήγηση. Η εταιρία αναφέρει ότι θα επιθεωρήσει και θα αντικαταστήσει τη βαλβίδα PCV εάν είναι απαραίτητο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αντικαταστήσει δωρεάν ολόκληρο τον κινητήρα.