Την επόμενη εβδομάδα, η Toyota θα παρουσιάσει ένα compact crossover, αλλά διέρρευσαν ήδη μερικές φωτογραφίες του. Το όνομα του είναι Raize και προορίζεται για τις αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας, αντικαθιστώντας το Rush.

Το Raize βασίζεται στην πλατφόρμα DNGA της Toyota (Daihatsu New Global Architecture), την low-budget έκδοση της TNGA, και πρακτικά αποτελεί ένα rebadged Daihatsu Rocky, που παρουσιάστηκε η ιαπωνική εταιρία πριν από λίγες μέρες στην έκθεση του Τόκιο.

Έτσι, το μήκος του αγγίζει τα 3.995 χλστ., το πλάτος τα 1.620 χλστ., το ύψος τα 1.695 χλστ., ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.525 χλστ., με τον χώρο αποσκευών να έχει χωρητικότητα 369 λίτρα. Όπως καταλαβαίνεις, αυτές τοποθετούν το Raize στη βάση της γκάμας των SUV της Toyota, και κάτω από το C-HR και το RAV4.

Σχεδιαστικά δανείζεται αρκετά στοιχεία από το τελευταίο, καθώς οι μεγάλες εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα μοιάζουν πολύ στον αντίστοιχο του RAV4. Μηχανικά, αναμένεται να φοράει έναν 1.000άρη τρικύλινδρο turbo κινητήρα, απόδοσης 100 ίππων και 140 Nm ροπής, ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή με ένα συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT). H κίνηση μεταφέρεται στον εμπρός άξονα, ενώ αναμένεται να είναι διαθέσιμο και ως τετρακίνητο.

Τα παραπάνω videos μας δείχνουν το νέο Daihatsu Rocky.