Η Volkswagen στις 19 του Νοέμβρη θα παρουσιάσει στο μουσείο Petersen Automotive ένα νέο I.D πρωτότυπο μοντέλο, ενώ εκεί θα δείξει και το I.D.Vizzion concept που πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2018.

Το I.D Vizzion Concept είναι πολύ μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το Passat, μιας και το μήκος του φτάνει τα 5,11 μέτρα. Διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 306 ίππων (225 kW), έχοντας τελική ταχύτητα 180 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 111 kWh, που δίνει αυτονομία 665 χλμ στο αυτοκίνητο.

Στο εσωτερικό του υπάρχει ένα ολόγραμμα, ενώ όντως εντελώς αυτόνομο, δεν διαθέτει τιμόνι και πεντάλ. Μπορεί να μεταφέρει τέσσερις ενήλικες επιβάτες, φέρει ηλεκτροχρωμικά τζάμια και οροφή, ενώ υπάρχει η HoloLens τεχνητή νοημοσύνη της Microsoft που μπορεί να προβάλει εικονικές οθόνες μπροστά από τους επιβάτες, με το σύστημα να μαθαίνει τις προτιμήσεις των επιβατών.

Επίσης διαθέτει σύστημα φωνητικών εντολών, υποστηρίζει gestures και φέρει ένα δίκτυο αισθητήρων και τεχνητής νοημοσύνης. Επίσης εξοπλίζεται με αισθητήρες λέιζερ, ραντάρ και κάμερες και είναι 100% συνδεδεμένο, με τα όλα τα δεδομένα κίνησης να αντλούνται από cloud υπηρεσίες.