Η Hyundai θεωρεί πως τα αυτοκίνητα που θα κάνουν χρήση κυψελών υδρογόνου θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη μείωση των εκπομπών ρύπων, συμβάλλοντας στην επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων που έχουν τεθεί. Σύμφωνα με τον Albert Biermann, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της κορεατικής εταιρίας, χωρίς το υδρογόνο δεν θα μπορέσουν να πιαστούν οι στόχοι του 2050 σε ότι αφορά τις εκπομπές CO2.

H Hyundai είναι από τις ελάχιστες αυτοκινητοβιομηχανίες που προσφέρει ήδη στην αγορά οχήματα που κάνουν χρήση ήπιας υβριδικής, υβριδικής, plug-in υβριδικής, αμιγώς ηλεκτρικής και υδρογονοκίνητης τεχνολογίας, κάτι που σύμφωνα με τον Biermann θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια ακόμη, προκειμένου να δούνε οι αυτοκινητοβιομηχανίες ποιες θα είναι οι τεχνολογίες εκείνες που θα κάνουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Η κορεατική εταιρία επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη της υδρογονοκίνησης και έτσι ανακοίνωσε πως επενδύει στις Impact Coatings, H2Pro και GRZ Technologies, τρεις εταιρίες που ειδικεύονται στη κατασκευή μερών των κυψέλων υδρογόνου, στη παραγωγή υδρογόνου ως καύσιμο, αλλά και στην αποθήκευση του υδρογόνου.

Η Impact Coatings θεωρείται ο κορυφαίος προμηθευτής λύσεων επίστρωσης PVD στις κυψέλες υδρογόνου, προσφέροντας κεραμικά υλικά επικάλυψης, ειδικά μηχανήματα και υπηρεσίες. Η σουηδική εταιρία θα συνεργαστεί με την Hyundai προκειμένου να αναπτύξουν μια νέα γενιά υλικών, διαδικασιών και εξοπλισμού για διάφορες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των κυψελών υδρογόνου και της παραγωγής υδρογόνου.

Η H2Pro είναι μια ισραηλινή startup που έχει αναπτύξει την αποδοτική τεχνολογία E-TAC (electrochemical, thermally active chemical), που αφαιρεί φθηνά, αποτελεσματικά και με ασφάλεια, το υδρογόνο από το νερό. Η τεχνολογία της H2Pro θα επιτρέψει στη Hyundai να μειώσει το κόστος παραγωγής του υδρογόνου, το οποίο με τη σειρά του θα μειώσει την τιμή του υδρογόνου για τους πελάτες. Αυτό σηματοδοτεί τη δεύτερη επένδυση της Hyundai στην H2Pro, μιας και η Hyundai CRADLE Tel Aviv έχει ανακοινώσει πως επενδύει σε αυτή τον Νοέμβριο του 2018

Τέλος η GRZ Technologies είναι μια εταιρεία με έδρα την Ελβετία που ειδικεύεται στην αποθήκευση ενέργειας σε μορφή υδρογόνου. Η τεχνολογία που έχει αναπτύξει η εταιρία, αποθηκεύει το υδρογόνο με μεγαλύτερη ασφάλεια σε χαμηλότερη πίεση με υψηλότερη πυκνότητα. Η συμφωνία της Hyundai με την GRZ θα επιταχύνει τις προσπάθειες της δεύτερης να κάνει πιο εμπορική και προσιτή την τεχνολογία της