Επιστήμονες από όλον τον κόσμο προσπαθούν να δημιουργήσουν νέες μπαταρίες, οι οποίες και θα φορτίζουν ταχύτερα, αλλά και θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη αυτονομία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο Βρετανός Trevor Jackson έχει αναπτύξει μια νέα μπαταρία αλουμινίου-αέρα (Al-air) και υπόσχεται πως μια ίδιου μεγέθους μπαταρία με αυτή του Tesla Model S, χαρίζει αυτονομία μεγαλύτερη των 2.400 χλμ στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Η μπαταρία αλουμινίου-αέρα είναι ελαφρύτερη από μια ίδιου μεγέθους μπαταρία ιόντων-λιθίου, με τον Jackson να προσθέτει πως εάν η μπαταρία του Model S, αντικατασταθεί με μια μπαταρία αλουμινίου-αέρα που θα έχει το ίδιο βάρος με αυτήν του Model S, τότε η αυτονομία του αυτοκινήτου θα ξεπερνά τα 4.345 χλμ.

Η νέα μπαταρία που δημιούργησε ο Jackson δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί το ακριβό, καθαρό αλουμίνιο, με την ενεργειακή της πυκνότητα να είναι 8 με 9 φορές μεγαλύτερη σε σύγκριση με μια μπαταρία ιόντων-λιθίου. Το αλουμίνιο (αργίλιο) είναι το πιο άφθονο μέταλλο στο φλοιό της Γης και συνολικά το τρίτο πιο άφθονο χημικό στοιχείο συνολικά στον πλανήτη μας, μετά το οξυγόνο και το πυρίτιο. Είναι πολύ πιο εύκολο και αποδοτικότερο στην ανακύκλωση του από τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου, αφού τα απόβλητά μιας μπαταρίας αλουμινίου-αέρα είναι το υδροξείδιο του αργιλίου, το οποίο μπορεί να ανακυκλωθεί και να παραχθεί περισσότερο αλουμίνιο.

Σύμφωνα με τον Jackson, εάν ένα Model S φορέσει την δική του μπαταρία, τότε όχι μόνο θα έχει αυτονομία 2.400 χλμ, αλλά ταυτόχρονα θα ζυγίζει λιγότερο και θα κοστίζει μόλις το 1/6 της σημερινής του τιμής.

Το μειονέκτημα των μπαταριών αλουμινίου-αέρα είναι το γεγονός πως δεν μπορούν να επαναφορτίσουν, επειδή η ηλεκτρολυτική αντίδραση λειτουργεί με το να “τρώει” το αλουμίνιο. Ο Jackson λέει πως έχει δημιουργήσει ένα σύστημα αντικατάστασης της μπαταρίας, το οποίο απαιτεί μόλις 90 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί.

Η μπαταρία του Jackson θα περάσει του χρόνου στη παραγωγή μέσω της Austin Electric, η οποία θα την τοποθετήσει σε χιλιάδες ηλεκτρικά οχήματα όπως πατίνια, ηλεκτρικά ποδήλατα κτλ, ενώ βρίσκεται σε συνομιλίες με μια αλυσίδα σουπερμάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου για την παροχή των ανταλλακτικών μπαταριών.

Απώτερος στόχος του Jackson είναι να πουλά ένα κιτ που θα μετατρέπει κάθε αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε ηλεκτρικό. Το κιτ θα κοστίζει κοντά στις 4.000 ευρώ και θα αποτελείται από ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία.

Στις σχετικές ειδήσεις, μια ομάδα ερευνητών πανεπιστημίου Penn State της Πενσυλβάνια, μαζί με ερευνητές του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, βρήκαν ένα νέο τρόπο φόρτισης των μπαταριών ιόντων λιθίου, που χαρίζει αυτονομία 300-500 χλμ με μόλις 10 λεπτά φόρτισης. Η μπαταρία αντέχει 2.500 τέτοιους κύκλους φόρτισης, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 750.000 χιλιόμετρα ή 14 χρόνια χρήσης.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως η μέθοδός τους, η θέρμανση της μπαταρίας στους 60 βαθμούς Κελσίου και στη συνέχεια η απότομη ψύξη τους θα γίνεται αυτόματα, με την μπαταρία να είναι κατασκευασμένη μέσα σε μια δομή αυτοθερμαινόμενου νικελίου, που μπορεί να φτάσει στη θερμοκρασία των 60 βαθμών Κελσίου μέσα σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα, ενώ στη συνέχεια τίθεται σε λειτουργία το ενσωματωμένο σύστημα ψύξης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, προκειμένου να πέσει η θερμοκρασία γρήγορα στα επιθυμητά και ασφαλή επίπεδα.