Αυξημένα κέρδη για την BMW κατά το 3ο τρίμηνο

Σχετικά άρθρα

Η BMW ανακοίνωσε πως κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019, είδε τα προ φόρων και τόκων κέρδη της να αυξάνονται κατά 33% στα 2,29 δισ. ευρώ, με τα έσοδα να παρουσιάζουν αύξηση 7,9% στα 26,67 δισ. ευρώ. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ενισχύθηκαν κατά +11,5% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2018, φτάνοντας τα 1,5 δισ. ευρώ.

Τα μέτρα ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας που έχουμε εφαρμόσει, αποφέρουν καρπούς. Οι επιδόσεις της BMW βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο των αυτοκινήτων.

δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Nicolas Peter.

Τα καθαρά κέρδη της γερμανικής εταιρίας αυξήθηκαν στα 1,52 δισ. ευρώ από τα 1,36 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Η BMW είδε το περιθώριο κέρδους της να αυξάνεται στο 6,6% κατά την διάρκεια του τρίτου τριμήνου, βελτιωμένο κατά 2,2% σε σύγκριση με το 4,4% πριν από ένα χρόνο. Οι παραδόσεις οχημάτων αυξήθηκαν κατά +3,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, στα 613.361 οχήματα.

Ο CEO της BMW, Oliver Zipse είπε:

Στο στάδιο των εννέα μηνών, βρισκόμαστε σε τροχιά ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας για το σύνολο του έτους. Εξετάζουμε περαιτέρω το μέλλον, αναγνωρίζοντας ότι ο ευρύτερος τεχνολογικός μετασχηματισμός αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για τον όμιλο BMW.

Είμαι πεπεισμένος ότι το επιχειρηματικό μοντέλο μας θα επωφεληθεί από αυτό. Το όχημα του μέλλοντος, με όλες τις ενσωματωμένες ψηφιακές λειτουργίες του, είναι ένα προϊόν υψηλής τεχνολογίας μίας πολυπλοκότητας που εξακολουθεί να υποτιμάται.

Η BMW θεωρεί πως η ζήτηση για ηλεκτροκίνητα οχήματα (υβριδικά, plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά), θα διπλασιαστεί μέχρι το 2021, με τις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων να αυξάνοντας ετησίως κατά 30% μεταξύ του 2021 και του 2025.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...