Μετά την διαρροή της προηγούμενης εβδομάδας, η Kia παρουσιάζει επίσημα σήμερα τη νέα γενιά του Optima, που στην αγορά της Νοτίου Κορέας πωλείται με το όνομα K5.

Το νέο μοντέλο διαθέτει πιο επιθετική εμφάνιση, με LED φωτιστικά σώματα, με τα πίσω να ενώνονται μέσω μιας LED λωρίδας. Υπάρχουν διαθέσιμες ζάντες από 16″ έως 19″, με το νέο μοντέλο να έχει μεγαλώσει κατά 5 εκατοστά σε μήκος φτάνοντας τα 4.905 χλστ και κατά 2,5 εκατοστά σε πλάτος (1.860 χλστ). Το ύψος έχει μειωθεί κατά 2 εκατοστά (1.445 χλστ), με το μεταξόνιο να αυξάνεται κατά 4,5 εκατοστά (2.850 χλστ).

Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, μεγάλη οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, περιστροφικός επιλογέας αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων και λιγότερα φυσικά κουμπιά.

Μηχανικά θα εξοπλίζεται κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, όπως και με υβριδικούς και plug-in υβριδικούς. Ανάμεσα σε αυτούς θα συναντάμε έναν ατμοσφαιρικό 2,5-λίτρων απόδοσης 191 ίππων, έναν 1.600άρη turbo απόδοσης 180 ίππων και έναν 2,0-λιτρο turbo. Οι κινητήρες θα συνδυάζονται με μηχανικά και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.