Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας έχει το μοναδικό Toyota Century Cabriolet

Σχετικά άρθρα

Ο Naruhito είναι ο 126ος Ιάπωνας αυτοκράτορας και για το λόγο αυτό η Toyota ετοίμασε ένα one-off αυτοκίνητο βασισμένο στο Century. Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του αυτοκινήτου έγινε κατά την τελετή στέψης του αυτοκράτορα, την περασμένη Κυριακή.

https://youtu.be/4des_hqfpeQ

Το επίσημο όνομα του αυτοκινήτου είναι “royal parade car” (Βασιλικό αυτοκίνητο παρέλασης) και χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά του Naruhito σε μια απόσταση 4,6 χλμ. στους δρόμους του Τόκιο, μέχρι να φτάσει στο παλάτι Akasaka.

Το Century cabriolet είναι το πρώτο καινούριο αυτοκίνητο “παρέλασης” της βασικής οικογένειας εδώ και 30 χρόνια, καθώς αντικαθιστά την Rolls-Royce Corniche του 1990, η οποία είχε χρησιμοποιηθεί σε δύο μόνο περιπτώσεις.

Το νέο αυτοκίνητο θα κάνει την εμφάνιση του και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, ενώ μετά θα μπορούν οι επισκέπτες να το δουν στο Κιότο και στο Τόκιο.

Η ανοιχτή έκδοση του Century εξοπλίζεται με ανακλινόμενη μαλακή οροφή, κάτι που έχει επιφέρει αλλαγές στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Ακόμα υπάρχουν νέα πίσω καθίσματα, τα οποία βρίσκονται κατά 40 χλστ. πιο ψηλά από το στάνταρτ αυτοκίνητο, ενώ η πλάτη τους έχει κλίση 25 μοιρών, ώστε να παρέχουν ανεμπόδιστη θέα προς τον αυτοκράτορα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...