Η Hyundai ανακοίνωσε πως η έκδοση παραγωγής του Santa Cruz θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιό της στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, εκεί όπου κατασκευάζονται ήδη τα Santa Fe, Sonata και Elantra. Η Hyundai θα επενδύσει 410 εκατ. δολάρια στο εργοστάσιο προκειμένου αυτό να αναβαθμιστεί και να μπορεί να φιλοξενήσει την παραγωγή του Santa Cruz, ενώ θα προχωρήσει και στην πρόσληψη επιπλέον 200 υπαλλήλων, που θα συμβάλλουν στη κατασκευή του μοντέλου.

Το pickup της κορεατικής εταιρίας θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2021 και σύμφωνα με την ίδια, θα συνδυάσει τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά ενός crossover με την ευελιξία και τις ικανότητες ενός pickup. Θα διαθέτει πλαίσιο τύπου σκάλας, με το σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό.

Θα υπάρχουν μονοκάμπινες και διπλοκάμπινες εκδόσεις ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να προσφέρεται και σε γρήγορη έκδοση. Το μοντέλο δεν μοιάζει με το πρωτότυπο Santa Cruz που παρουσιάστηκε το 2015, καθώς η στρατηγική σχεδίασης της Hyundai έχει αλλάξει από τότε. Έτσι περιμένουμε να έχει πολύ πιο διακριτό σχεδιασμό, που θα του χαρίζει περισσότερο χαρακτήρα, αλλά θα εξακολουθεί να είναι ένα crossover pickup, έχοντας έναν πιο προοδευτικό σχεδιασμό.

Κίνηση θα παίρνει από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου και ανάμεσά τους θα συναντάμε έναν 1.600αρη turbo απόδοσης 203 ίππων με 266 Nm ροπής και έναν 2,4-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 187 ίππων με 241 Nm ροπής.