Το τελευταίο Saab 9-3 Aero πωλήθηκε ακριβότερα απ’ότι είχε εκτιμηθεί

Σχετικά άρθρα

Όπως είχε γίνει γνωστό από τον περασμένο Οκτώβριο, το τελευταίο Saab 9-3 Aero Turbo που κατασκευάστηκε από την NEVS, στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Trollhattan της Σουηδίας, βγήκε σε δημοπρασία τις προηγούμενες ημέρες και τελικά πωλήθηκε για 47.789 δολάρια (€43.360). Το ποσό αυτό είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από αυτό που είχε εκτιμηθεί, καθώς ο οίκος δημοπρασιών που ανέλαβε την πώλησή του περίμενε μια τιμή μεταξύ 32.000 και 42.000 ευρώ.

Το αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί το 2014, είναι βαμμένο σε ασημί χρώμα και φορά τον 2,0-λιτρο turbo τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 220 ίππων με 350 Nm ροπής. Συνδυάζεται με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και μέχρι σήμερα έχει διανύσει 66 χιλιόμετρα, με όλα να έγιναν στη πίστα δίπλα από το εργοστάσιο, προκειμένου να βγουν κάποιες φωτογραφίες και video.

Ο νέος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου έχει την ευκαιρία να κάνει μια ιδιωτική ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της NEVS, αλλά και μια ξενάγηση στο μουσείο της Saab. Όλα τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν στην υποτροφία της NEVS για τη βιώσιμη κινητικότητα στο πανεπιστήμιο West της Σουηδίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...