Μετά το preview της ανοιχτής έκδοσης του LC500 στο φετινό Goodwood Festival of Speed, η Lexus παρουσιάζει σήμερα στην έκθεση του Los Angeles την έκδοση παραγωγής του LC500 Convertible, σχεδόν 4 χρόνια μετά την coupe έκδοση του μοντέλου.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στο concept που είδαμε στο Detroit στις αρχές του χρόνου, με την κυκλοφορία του LC500 Convertible να ξεκινά το καλοκαίρι του 2020. Η ανοιχτή έκδοση του LC διαθέτει σκληρή αναδιπλούμενη οροφή, η οποία κρύβεται πίσω από τα πίσω καθίσματα. Για να ανοίξει χρειάζεται περίπου 15 δευτ., ενώ για το κλείσιμο της, ο χρόνος που χρειάζεται είναι 1 δευτ. επιπλέον, με την διαδικασία να πραγματοποιείται με ταχύτητες έως 50 χλμ/ώρα.

Η υφασμάτινη οροφή προσφέρεται σε δύο χρώματα, μαύρο και μπεζ, με το αυτοκίνητο να είναι διαθέσιμο στα Ultra White, Smoky Granite Mica, Liquid Platinum, Atomic Silver, Obsidian, Caviar, Infrared, Cadmium Orange, Flare Yellow και Nightfall Mica. Ανάλογα με το εξωτερικό χρώμα, υπάρχουν τρεις διαθέσιμες επιλογές και για τις επενδύσεις του εσωτερικού, μαύρο, κόκκινο και καφέ (Toasted Caramel).

Η 2+2 θέσεων διαμόρφωση του εσωτερικό και η πολυτέλεια που προσφέρει τοποθετεί το μοντέλο απέναντι στη Porsche 911 Cabriolet και τη Ferrari Portofino. Tο LC 500 εξοπλίζεται με προηγμένο σύστημα θέρμανσης και ψύξης, ονομάζεται Lexus Climate Concierge με ανώτερη θέρμανση σώματος, όπου το σύστημα ρυθμίζει αυτόματα τον αυτόματο κλιματισμό, τα θερμαινόμενα καθίσματα, τους θερμαντήρες λαιμού και το θερμαινόμενο τιμόνι, προκειμένου να εξασφαλίσει άνετη διαμονή των επιβατών ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία.

Το LC Convertible κινείται με τον 5,0-λιτρο ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα απόδοσης 478 ίππων στις 7.100 σ.α.λ. και 539 Nm ροπής στις 4.800 σ.α.λ.

Στο περίπτερο της έκθεσης του Los Angeles, η Lexus παρουσιάζει το LC 500 Convertible Inspiration Series, η οποία θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 100 μονάδων, και θα προσφέρεται αποκλειστικά στο Structural Blue. Η πρώτη εξ αυτών θα βγει στο σφυρί στις 17 Ιανουαρίου στην δημοπρασία του οίκου Barrett-Jackson.