Η Volkswagen στο περίπτερο της στην έκθεση του Los Angeles παρουσιάζει ένα ακόμα πρωτότυπο της οικογένειας ID, το οποίο το ονομάζει Space Vizzion Concept. Αυτό είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό station wagon, του οποίου ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι μόλις Cd 0.24.

Βασίζεται στην MEB πλατφόρμα, ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με το πρωτότυπο να διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 275 ίππων (205 kW) τοποθετημένος στον πίσω άξονα. Υπάρχει, όμως, άλλος ένας στον εμπρός άξονα, και η συνολική απόδοση ανέρχεται στα 355 ίππων (265 kW).

Αυτοί τροφοδούνται από μια μπαταρία 82 kWh, που χαρίζουν στο μοντέλο αυτονομία 590 χλμ. στον κύκλο WLTP. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 5,4 δευτ., με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 175 χλμ/ώρα.

Στο εσωτερικό του Space Vizzion υπάρχει μια μικρή οθόνη μπροστά από τον οδηγό, αλλά οι περισσότερες σημαντικές πληροφορίες εμφανίζονται μέσω επαυξημένης πραγματικότητας, ενώ στην κεντρική κονσόλα, υπάρχει μια οθόνη αφής 15,6 ιντσών. Η εσωτερική ταπετσαρία χρησιμοποιεί το υλικό Apple Skin, που προέρχεται από ένα μείγμα ανακυκλωμένων απορριμμάτων μήλων και 20% πολυουρεθάνης.

Η έκδοση παραγωγής του μοντέλου θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2021 και θα πωλείται σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Κίνα.