Χθες η Hyundai παρουσίασε το κεντρομήχανο RM19 concept και όπως δήλωσε στέλεχος της εταιρίας, θα περάσει στη παραγωγή μέσα στα επόμενα χρόνια. Ο Albert Biermann, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Hyundai, σε δηλώσεις του είπε πως η κορεατική εταιρία θα παρουσιάσει ένα “πολύ τρελό αυτοκίνητο” μέσα στο 2020.

1

Λογικά πρόκειται για το κεντρομήχανο hatchback, με τον Biermann να λέει:

Συνεχίζουμε την N ιστορία μας. Σε συνεργασία με την Rimac, αναπτύσσουμε υψηλής απόδοσης ηλεκτρικά πρωτότυπα μπαταριών και κυψελών καυσίμου, στη προσπάθειά μας να βγάλουμε στη παγκόσμια αγορά 44 φιλικά προς το περιβάλλον μοντέλα μέχρι το 2025.

Η στρατηγική μας προετοιμάζει το τμήμα N της Hyundai προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις ηλεκτροκίνησης και κινητικότητας που θα αντιμετωπίσουν όλοι οι κατασκευαστές τα επόμενα χρόνια. Για την Hyundai, αυτές οι προκλήσεις δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες για να επιδείξουμε την ηγετική μας θέση. Μέσα στο 2020 θα παρουσιάσουμε ένα πολύ τρελό αυτοκίνητο.

Από τα παραπάνω, ο Biermann άφησε να εννοηθεί πως η έκδοση παραγωγής του RM19 θα κάνει χρήση ηλεκτροκίνησης, με το πρωτότυπο να φορά τον 2,0-λιτρο turbo κινητήρα που βασίζεται σε αυτόν του αγωνιστικού i30 TCR, και μετά από μια σειρά βελτιώσεων αποδίδει 390 άλογα. Άραγε το μοντέλο θα είναι υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτρικό; Η ιστορία θα το δείξει.