Το κεντρομήχανο Hyundai RM19 αποδίδει 390 άλογα

Σχετικά άρθρα

H Hyundai μας έχει δείξει τα τελευταία χρόνια διάφορα κεντρομήχανα concepts, με τελευταίο να ήταν το RM16 Concept, που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2016 στην έκθεση του Μπουσάν. Το project ξεκίνησε το 2012 και πριν το παραπάνω είχαν προηγηθεί τα RM14 concept και RM15 concept, με την την τρίτη γενιά του πρωτότυπου να φορούσε έναν 2,0-λιτρο T-GDI turbo τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 300 ίππων στις 6.000 σ.α.λ και 383 Nm ροπής στις 2.000 σ.α.λ.

Η ιδέα φαίνεται να έχει ωριμάσει, καθώς σε συνέντευξη του -τον περασμένο Φεβρουάριο- ο Gyoo-Heon Choi, αντιπρόεδρος της Hyundai και επικεφαλής του τμήματος αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων και motorsport, είχε δηλώσει ότι το τμήμα N της Hyundai ετοιμάζει το πρώτο του μοντέλο που θα είναι τετρακίνητο και θα διαθέτει έναν υβριδικό κινητήρα. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και παλιότερη δήλωση του επικεφαλής του N τμήματος, Albert Biermann, που έχει δηλώσει ότι στην κορεάτικη εταιρία έχει αρκετή ελευθερία να εξελίξει τα προϊόντα που θέλει.

Στην έκθεση του Los Angeles, που άνοιξε σήμερα τις πύλες του, η κορεάτικη εταιρία είχε στο περίπτερο της την τέταρτη εξέλιξη του εν λόγω πρωτοτύπου, το RM19. Το πλήρες όνομα του είναι RM19 Racing Midship Sports Car Prototype, με το αυτοκίνητο να αποτελεί την πλατφόρμα ανάπτυξης για τα μελλοντικά μοντέλα του N τμήματος, συμπεριλαμβανομένου του halo μοντέλου που ετοιμάζει.

Μηχανικά, το RM19 κινείται από έναν πανίσχυρο 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα, απόδοσης 390 ίππων. Αυτός συνδυάζεται με το 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο, του i30 TCR, με την κίνηση να μεταδίδεται στον πίσω άξονα. Για το 0-100 χλμ/ώρα το RM19 αναμένεται να κάνει ένα χρόνο κοντά στα 4 δευτ.

Η Hyundai N αναφέρει ότι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης του πρωτοτύπου RM19 μπορεί να προσαρμοστεί, ώστε να ενσωματώσει υπερσύγχρονα ηλεκτροκίνητα συστήματα κίνησης για καθαρή και ενθουσιώδη επιτάχυνση. Χάρη στην πρόσφατη επένδυση και στρατηγική συνεργασία με τη Rimac Automobili, οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά και αναπτύσσουν ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα πρωτότυπα υψηλής απόδοσης.

Σύμφωνα με την Hyundai, το πρωτότυπο θα περάσει στη παραγωγή, με το κεντρομήχανο μοντέλο να αναμένεται στην αγορά μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Hyundai ανακαλεί 13.511 Elantra, Venue και Kona

Η Hyundai ανακαλεί 13.511 Elantra, Venue και Kona στις ΗΠΑ, που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 11 Ιανουαρίου 2024 και 4 Μαρτίου 2024, επειδή η βαλβίδα...

Ανάκληση για 15.675 Hyundai Tucson

Η Hyundai ανακαλεί 15.674 Tucson που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2021 και 2023 επειδή η αντιπαγωτική προστασία στα πίσω ηλεκτρικά παράθυρα δεν λειτουργεί. Στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα Hyundai...

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...