Δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε βελτιωτικές προτάσεις κορεάτικων μοντέλων, αλλά το Kia Stinger GT φαίνεται να κάνει τη διαφορά. Όπως ξέρεις, κάτω από το καπό υπάρχει ένας V6 3,3-λίτρων twin-turbo βενζίνης, απόδοσης 370 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 510 Nm ροπής από τις 1.300 σ.α.λ., που είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα, καθιστώντας το, το γρηγορότερο μοντέλο παραγωγής που έχει κατασκευάσει ποτέ η κορεατική εταιρία.

Ο οίκος CUST Korea Automobile tuning, όμως, θέλησε να δώσει μια νέα πνοή στο αυτοκίνητο. Αρχικά αντικατέστησε τα δύο turbo με το Gen2 GTX 3582 της Garrett και με τον επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου από την -επίσης κορεάτικη- Pross Lap3, το τελικό νούμερο απόδοσης είναι 611 άλογα στους τροχούς και 812 Nm ροπής, χωρίς να “ανοίγει” τον κινητήρα.

Η εταιρία δεν αναφέρει νούμερα επιδόσεων για το βελτιωμένο αυτοκίνητο, αλλά να θυμίσω ότι η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων, και το βάρος να ανέρχεται στα 1.909 κιλά.