GP Abu Dhabi 2019, FP2: “1-2” οι Mercedes, με Bottas ταχύτερο

Σχετικά άρθρα

Ο Valtteri Bottas ήταν και πάλι ταχύτερος, καθώς μετά το FP1 σημείωσε και στην δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών τον καλύτερο χρόνο, παρότι συγκρούστηκε με τον Romain Grosjean. Κάτω από τους προβολείς της πίστας στην Yas Marina, ο Φιλανδός ήταν πιο γρήγορος κατά τρία δέκατα του δευτερολέπτου από τον Lewis Hamilton και τον Charles Leclerc. Όμως, με 20 λεπτά να απομένουν, ο Bottas είχε μια δυνατή επαφή με τον οδηγό της Haas, Romain Grosjean, κάτι που έφερε την κόκκινη σημαία.

Ο ταχύτερος γύρος του Bottas έγινε με τα μαλακά ελαστικά της Pirelli, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:36.256s με τις συνθήκες στο FP2 να είναι όμοιες με αυτές που θα έχουμε στον κυριακάτικο αγώνα. Στη δεύτερη θέση -και πιο αργός κατά 0,310 δευτ.- ήταν ο Hamilton, με τον Βρετανό να ακούγεται στο team-radio να παραπονιέται για τα κατεβάσματα των ταχυτήτων. Τον τρίτο και τέταρτο χρόνο έγραψαν οι δύο οδηγοί της Ferrari, με τον Charles Leclerc να είχε σχεδόν την ίδια κατάληξη με τον Vettel στην στροφή 19, αλλά κατάφερε να συνεχίσει.

Τα highlights

Ο Max Verstappen, ο οποίος ήταν δεύτερος στο FP1, δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από τον πέμπτο χρόνο, όντας 0,535 δευτ. πιο αργός από τον Bottas. Τον Ολλανδό ακολούθησε η δεύτερη Red Bull, αυτή του Alex Albon, ο οποίος όμως ήταν επιπλέον μισό δευτ. πιο αργός από τον team mate του.

Στην έβδομη θέση ήταν ο Grosjean και μετά την επαφή του με τον Bottas δεν κατάφερε να συνεχίσει την περίοδο. Ο team mate του στην αμερικάνικη ομάδα, Kevin Magnussen, ήταν 14ος, μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Grosjean. Ο Sergio Perez, ο οποίος έχει τερματίσει στους βαθμούς σε κάθε GP Abu Dhabi από το 2013, ολοκλήρωσε τo FP2 στην όγδοη θέση, 0,014 δευτ. μπροστά από τον Daniil Kvyat, με τον team mate του Ρώσου στην Toro Rosso, Pierre Gasly, να ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα