Ο Γάλλος αεροπόρος και πρόεδρος του ιδρύματος Solar Impulse, Bertrand Piccard, έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη απόσταση που έχει ταξιδέψει ένα υδρογονοκίνητο όχημα με ένα μόνο ανεφοδιασμό. Οδηγώντας ένα Hyundai Nexo, ο Piccard έφυγε από τον σταθμό υδρογόνου της FaHyence στη Sarreguemines τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου και έφτασε την επόμενη μέρα στο Musee de l’Air et l’Espace στην πόλη Le Bourget, μια απόσταση 778 χιλιομέτρων, μια απόσταση που δεν έχει διανυθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν από ένα υδρογονοκίνητο όχημα χωρίς ανεφοδιασμό.

O Piccard -όντας εξοικειωμένος στις προκλήσεις, καθώς έχει κάνει το γύρο του κόσμου με το αερόστατο Breitling Orbiter και το γύρο του κόσμου με το ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse- είχε συνεπιβάτες σε αυτή του την περιπέτεια. Πιο συγκεκριμένα, έδωσε την ευκαιρία σε επτά διακεκριμένους καλεσμένους να ανακαλύψουν το μέλλον της αυτοκίνησης, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και να συγκρίνουν τις απόψεις τους για την αειφόρο ανάπτυξη και την κινητικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, στο κάθισμα του συνοδηγού κάθισαν διαδοχικά ο Jean Rottner (πρόεδρος της περιφέρειας Grand Est), ο Δούκας Henri του Λουξεμβούργου, ο Michel Delpon (βουλευτής της Dordogne και πρόεδρος της ομάδας μελέτης υδρογόνου της Γαλλίας), ο Benoit Potier (διευθύνων σύμβουλος της Air Liquide), ο Bruno Le Maire (υπουργός οικονομίας και οικονομικών της Γαλλίας), η Elisabeth Borne (υπουργός οικολογικής μετάβασης και αλληλεγγύης της Γαλλίας) και ο Πρίγκηπας Αλβέρτος του Μονακό.

Μόλις το Nexo έφτασε στο Musee de l’Air et l’Espace στην πόλη Le Bourget, ο υπολογιστής του αυτοκινήτου έγραφε ότι η υπολειπόμενη αυτονομία ήταν 49 χλμ, ενώ σύμφωνα με την Hyundai το Nexo καθάρισε 404,6 kL αέρα, δηλαδή ο όγκος που καταναλώνουν 23 ενήλικες κάθε μέρα. Τέλος, μέσω του συγκεκριμένου ταξιδιού εξοικονομήθηκαν 112 κιλά CO2, που θα έβγαζε στην ατμόσφαιρα ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.