GP Abu Dhabi 2019, FP3: O Verstappen ταχύτερος, από κοντά οι Mercedes

Σχετικά άρθρα

Μετά από δύο sessions όπου κυριάρχησε ο Bottas και η Mercedes, στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά στην πίστα της Yas Marina για τον αγώνα στο Abu Dhabi, ο Max Verstappen βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα των χρόνων, αλλά οι οδηγοί τις Mercedes, Lewis Hamilton και Valtteri Bottas, ακολούθησαν από κοντά τον οδηγό της Red Bull, όντας κάτω από ένα δέκατο του δευτερολέπτου πίσω του.

Οι ομάδες περίμεναν να πέσει ο ήλιος και τα πρώτα 20 λεπτά έκαναν κυρίως installation γύρους, με την δράση να ξεκινά τα τελευταία 20 λεπτά της περιόδου, όπου η θερμοκρασία έπεσε και οι ομάδες έκαναν προσομοιώσεις για τις κατατακτήριες.

Πέντε λεπτά πριν τη λήξη του FP3, o Verstappen σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1 λεπτό και 36.566 δευτ., όντας μόλις 0.074 δευτ. πιο γρήγορος από τον Hamilton. Παρεμπιπτόντως, ο ταχύτερος χρόνος του δεύτερου στο FP2 ήταν 1:36.566, σε πιο δροσερές συνθήκες. Στην τρίτη θέση ακολούθησε ο Bottas, με μόλις 0.089 δευτ. διαφορά από την πρώτη θέση, αλλά όπως ξέρεις θα ξεκινήσει από το πίσω μέρος του grid χάρη στα νέα μέρη του κινητήρα της Mercedes.

Τα highlights

Ο Alex Albon βρέθηκε τέταρτος, 0.361 δευτ. πίσω από τον ομόσταυλό του στη Red Bull, αλλά μπροστά από τους δύο οδηγούς της Ferrari, οι οποίοι ήταν οι μόνοι οδηγοί που χρησιμοποιούσαν τα μεσαία ελαστικά για τις προσομοιώσεις των κατατακτηρίων. Ο Sebastian Vettel πέτυχε πέμπτο χρόνο, 0.035 δευτ. μπροστά από τον Charles Leclerc, με τους έξι κορυφαίους να διαχωρίζονται από 0.444 δευτ.

Ο Sergio Perez της Racing Point ήταν ο “best of the rest” στην έβδομη θέση, ενώ ο Daniel Ricciardo ήταν ένα δέκατο πιο αργός, καταλαμβάνοντας την όγδοη θέση με τη Renault του. Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Carlos Sainz στην ένατη θέση και ο Pierre Gasly, με τους δυο οδηγούς να παλεύουν για την έκτη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών.

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...