GP Abu Dhabi 2019, Κατατακτήριες: O Hamilton επιστρέφει στις pole

Σχετικά άρθρα

Έπρεπε να περάσουν εννιά αγώνες -οι περισσότεροι από το 2011- για να βρεθεί ο Lewis Hamilton στην pole position, και τα κατάφερε με εμφατικό τρόπο στη Yas Marina δίνοντας του όλα τα εχέγγυα για να πάρει ακόμα μια νίκη αύριο στον αγώνα του Abu Dhabi.

Αυτή ήταν η 88η pole της καριέρας του Βρετανού πρωταθλητή, έχοντας 20 περισσότερες από τον Michael Schumacher, που βρίσκεται στην δεύτερη θέση στην λίστα όλων των εποχών. Είναι, επίσης, η 10η φορά που θα εκκινήσει από την πρώτη σειρά στη Yas Marina, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ με τις περισσότερες φορές εκκίνησης από την πρώτη σειρά.

O γύρος που έδωσε την pole στον Hamilton

Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Valtteri Bottas, αλλά ο Φιλανδός θα εκκινήσει από την τελευταία θέση, καθώς άλλαξε δύο φορές τον κινητήρα της Mercedes και τα περιφερειακά του μέρη αυτό το τριήμερο. Έτσι, από την δεύτερη θέση -και δίπλα στον Hamilton- θα εκκινήσει ο Max Verstappen, με την Αυστρο-αγγλική ομάδα να δείχνει ότι έχει το μονοθέσιο να απειλήσει τη Mercedes.

Τα highlights

Από την δεύτερη σειρά του grid και την τρίτη θέση θα εκκινήσει ο Charles Leclerc, παρότι ο Μονεγάσκος δεν κατάφερε να ξεκινήσει τον δεύτερο του γρήγορο γύρο στο Q3, εξαιτίας της καθυστέρησης των εμπρός οδηγών. Δίπλα από τον Leclerc, “κλειδώνοντας” τη δεύτερη σειρά του grid θα βρεθεί το δεύτερο μονοθέσιο της Ferrari, αυτό του Sebastian Vettel, με τη διαφορά από τον poleman να αγγίζει το μισό δευτ.

Από την πέμπτη θέση θα εκκινήσει η δεύτερη Red Bull, αυτή του Alex Albon, ενώ ο Lando Norris με τον έβδομο χρόνο του (θα εκκινήσει έκτος) ήταν “best of the rest”. Ταυτόχρονα, ο rookie της McLaren κέρδισε την εσωτερική μονομαχία με τον Carlos Sainz της βρετανικής ομάδας, καθώς αυτή ήταν η 11η φορά μέσα στο 2019 που έκανε καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες από τον Ισπανό.

Ο Daniel Ricciardo σημείωσε τον όγδοο χρόνο (θα εκκινήσει έβδομος) και ο Sainz τον ένατο (θα εκκινήσει όγδοος) με την διαφορά μεταξύ τους να είναι μόλις 0.023 δευτ. Ο Nico Hulkenberg, στην τελευταία του παρουσία με την Renault και πιθανότατα στην F1, θα εκκινήσει από την ένατη θέση, ενώ o Sergio Perez είναι αυτός που ολοκληρώνει την δεκάδα, εξαιτίας της ποινής του Bottas.

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...