Υπέροχη animation ταινία μικρού μήκους αφιερωμένη στο χειρότερο ατύχημα στην ιστορία των αγώνων

Σχετικά άρθρα

Ο 24ωρος αγώνας αντοχής του Le Mans είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες αυτοκινήτων στον κόσμο. Έτσι δεν είναι τυχαίο που έχουν γυριστεί γι’αυτόν τόσες ταινίες, όπως πχ η πρόσφατη Ford v Ferrari. Σε αυτές ήρθε να προστεθεί μια ακόμη, animation αυτή τη φορά.

Η ταινία Le Mans 1955 είναι δημιουργία του Quentin Baillieux και μας δείχνει το τι έγινε πριν και μετά από το χειρότερο ατύχημα που συνέβη ποτέ στην ιστορία των αγώνων ταχύτητας. Η ταινία έχει επιλεγεί να είναι υποψηφία για όσκαρ στη κατηγορία καλύτερης animation ταινίας μικρού μήκους, και σε αυτή θα δεις την ιστορία του Pierre Levegh που έχασε την ζωή του πίσω από τιμόνι της Mercedes-Benz 300 SLR με τον αριθμό #20, στον αγώνα του Le Mans το 1955.

Ο συγκεκριμένος αγώνας έχει μείνει στην ιστορία επειδή εκτός από τον Levegh, έχασαν την ζωή τους και 84 θεατές. Αποτέλεσμα αυτής της τραγωδίας ήταν η Ελβετία να απαγορεύσει από τότε μέχρι και σήμερα κάθε αγώνα ταχύτητας. Η Mercedes αποχώρησε από τον αγώνα από σεβασμό για τους νεκρούς και επέστρεψε στους αγώνες ταχύτητες 40 χρόνια μετά.

Η 15λεπτη animation ταινία του Baillieux αγγίζει το θέμα με τη βαρύτητα και την τρυφερότητα που του αξίζει. Κάθισε αναπαυτικά και απόλαυσε την. Δεν θα το μετανιώσεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

O Sebastian Vettel ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963 στο Motorland Aragon. https://youtu.be/9oOzlTadOak?si=0AApRaqg46XZn85F Ο Γερμανός συμπλήρωσε...
Autoblog.gr