Εξετάζοντας το μονοθέσιο του Charles Leclerc, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ο Μονεγάσκος να κρατήσει την τρίτη θέση που κατέκτησε νωρίτερα σήμερα στο Grand Prix του Abu Dhabi, αλλά να επιβάλλουν στην Ferrari πρόστιμο €50.000. Πιο συγκεκριμένα, οι αγωνοδίκες ανακάλυψαν ότι η ιταλική ομάδα είχε δηλώσει ανακριβώς την ποσότητα καυσίμου που είχε το μονοθέσιο του Leclerc πριν την έναρξη του αγώνα. Η απόκλιση έγινε γνωστή λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, και ενώ οι ομάδες προετοιμάζονταν για την εκκίνηση, γι’αυτό και διερευνήθηκε μετά τον αγώνα.

Νωρίτερα φέτος, η FIA εξέδωσε τεχνική οδηγία η οποία απαιτούσε από τις ομάδες να αποκαλύπτουν την ποσότητα καυσίμου που σκόπευαν να βάλουν στο μονοθέσιο για τους γύρους από το pit box στο grid, τον γύρο σχηματισμού, τον αγώνα, τον γύρο μετά την λήξη του αγώνα και τις τυχών εκκινήσεις του κινητήρα που χρειάζονται. Στη συνέχεια θα διεξάγονται έλεγχοι από τη FIA για να εξασφαλιστεί ότι οι ομάδες συμμορφώνονται.

Όταν η FIA ερεύνησε το μονοθέσιο του Leclerc, διαπίστωσε ότι υπήρχε διαφορά 4,88 κιλών καυσίμου μεταξύ της δήλωσης της Ferrari και του νούμερου που είχε στα χέρια της η FIA.