Λονδίνο: Το απόλυτο θησαυροφυλάκιο για δισεκατομμυριούχους, έχει μια Rolls-Royce Ghost ως μέσο μεταφοράς

Σχετικά άρθρα

Η εταιρία International Bank Vaults (IBV) διαθέτει εξαιρετικά υψηλού επιπέδου ασφαλείας θησαυροφυλάκια σε όλο τον κόσμο, αλλά από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει την λειτουργία του, το απόλυτο θησαυροφυλάκιο του κόσμου.

Βρίσκεται σε ένα παλιό κτίριο 129 ετών στο κέντρο του Λονδίνου και απευθύνεται αποκλειστικά σε δισεκατομμυριούχους, αφού η IBV δεν θα αναλαμβάνει πελάτες αν δεν μπορούν να αποδείξουν πως ο τραπεζικός τους λογαριασμός έχει -τουλάχιστον- 1 δισ. δολάρια.

Η αποκλειστικότητα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που “πουλάει” η IBV στους υποψήφιους πελάτες της και σύμφωνα με τον Sean Hoey, CEO της εταιρίας:

Προσφέρουμε την πιο ακριβή υπηρεσία φύλαξης, όχι μόνο στο Λονδίνο, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το κόστος για τις αποκλειστικές και πολυτελείς υπηρεσίες ξεκινά από τις 600 λίρες τον χρόνο για μια θυρίδα με διαστάσεις 5 x 16 x 49 εκατοστά, όντας 135 λίρες ακριβότερη από τη θυρίδα του Harrods, η οποία όμως έχει το διπλάσιο μέγεθος. Ωστόσο υπάρχουν και μεγαλύτερες θυρίδες, στο μέγεθος ντουλαπιού, ή ακόμη και ολόκληρα δωμάτια, που το ενοίκιο τους να είναι 2,5 εκατ. λίρες τον χρόνο και ήδη έχουν υπάρξει αιτήσεις ενδιαφέροντος γι’αυτά τα δωμάτια.

Η IBV υποστηρίζει πως το νέο της θησαυροφυλάκιο μοιάζει περισσότερο με μια κλειστή ιδιωτική λέσχη μελών, ενώ έχει μια Rolls-Royce για την μεταφορά των πελατών. Η είσοδος στο χώρο των θυρίδων γίνεται με έλεγχο δακτυλικών αποτυπωμάτων και σκανάρισμα της ίριδας του ματιού. Επιπλέον, οι τοίχοι, το πάτωμα και το ταβάνι έχουν επένδυση χάλυβα, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν απόπειρες ριφιφί.

Η εταιρία δεν θα γνωρίζει τι αποθηκεύουν οι άνθρωποι στις θυρίδες της, αφού η ιδιωτικότητα είναι προτεραιότητά της. Ωστόσο όσοι υποβάλλουν αίτηση για θυρίδα θα ελεγχθούν, προκειμένου να διασφαλιστεί πως τα χρήματα τους προέρχονται από νόμιμες δραστηριότητες.

ΠηγήThe Guardian

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...