Νέο ρεκόρ διάσχισης των ΗΠΑ. 4.546 χλμ σε 27 ώρες και 25 λεπτά και μέση ταχύτητα 166 χλμ/ώρα

Σχετικά άρθρα

Στις ΗΠΑ, το ταξίδι ανάμεσα στην δυτική και στην ανατολική ακτή με το αυτοκίνητο, έχει ονομαστεί Cannonball Run. Η διάσχιση των ΗΠΑ, από άκρη σε άκρη, με εκκίνηση το ξενοδοχείο Portofino Inn στην παραλία Redondo της Καλιφόρνια και τερματισμό το Red Ball Garage στη Νέα Υόρκη, καλύπτει απόσταση 2.825 μιλίων (4.546 χιλιομέτρων) και το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχαν από το 2013 οι Ed Bolian, Dave Black και Dan Huan, οι οποίοι κατάφεραν να καλύψουν την απόσταση σε 28 ώρες και 50 λεπτά.

Πλέον το ρεκόρ το κατέχουν οι Arne Toman, Doug Tabbutt και Berkeley Chadwick, οι οποίοι οδήγησαν μια E63 AMG 700 ίππων, καλύπτοντας την απόσταση σε 27 ώρες και 25 λεπτά, έχοντας μέση ωριαία ταχύτητα τα 103 μίλια/ώρα (165,8 χλμ/ώρα).

Για να καταφέρουν να πιάσουν τόσο μεγάλες ταχύτητες, οι τρεις άνδρες τοποθέτησαν εξοπλισμό στο αυτοκίνητο προκειμένου να μην καταφέρει να τους εντοπίσει η αστυνομία. Έτσι εγκατέστησαν μεταξύ άλλων ανιχνευτή ραντάρ, ασύρματο, όπως και μια συσκευή που εντόπιζε τα ελικόπτερα της αστυνομίας, με την μέγιστη ταχύτητα που κατάφεραν να πιάσουν ήταν τα 310 χλμ/ώρα.

Οι τρεις άνδρες έλαβαν βοήθεια από 18 φίλους τους, οι οποίοι λειτουργούσαν ως παρατηρητές, ελέγχοντας για πιθανά μπλόκα της αστυνομίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...