Φαίνεται ότι η εορταστική περίοδος στο τέλος του χρόνου θα διαρκέσει λίγο περισσότερο για τους υπαλλήλους της Nissan στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο χωρίς να είναι ιδιαίτερα ευχάριστη.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να κλείσει τη λειτουργία της στις ΗΠΑ για δύο ημέρες τον Ιανουάριο, αναγκάζοντας τους -σχεδόν 21.000- εργαζόμενους της να πάρουν δύο ημέρες άδεια άνευ αποδοχών, στις 2 και 3 Ιανουαρίου.

Οι αντιπρόσωποι της Nissan θα λειτουργήσουν κανονικά, με τη Nissan να διευκρινίζει ότι το διήμερο κλείσιμο περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους με ωριαία και μισθωτή εργασία και θα επηρεάσει τα εργοστάσια παραγωγής καθώς και τα γραφεία της εταιρίας.

Η Nissan αναφέρει ότι το κίνητρο πίσω από την κίνηση είναι η βελτιστοποίηση της επίδοσης ως επιχείρηση και της ανταγωνιστικότητας της. Είναι άγνωστο το πόσα χρήματα θα εξοικονομήσει το διήμερο κλείσιμο, αλλά πιθανότατα ανέρχεται σε εκατομμύρια, κάτι που σίγουρα υποδηλώνει ότι υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την ταμειακή ροή της Nissan στις ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις της Nissan το Νοέμβριο ήταν μειωμένες κατά 15% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ από την αρχή του χρόνου είναι μειωμένες κατά 13,3%, όταν το αντίστοιχο νούμερο για την Infiniti είναι -33%. Ο όμιλος της Nissan στις ΗΠΑ σημείωσε μειωμένες πωλήσεις κατά 7,8%, σε σχέση με το 2018.