Άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους της Nissan Αμερικής μετά τη Πρωτοχρονιά

Σχετικά άρθρα

Φαίνεται ότι η εορταστική περίοδος στο τέλος του χρόνου θα διαρκέσει λίγο περισσότερο για τους υπαλλήλους της Nissan στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο χωρίς να είναι ιδιαίτερα ευχάριστη.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να κλείσει τη λειτουργία της στις ΗΠΑ για δύο ημέρες τον Ιανουάριο, αναγκάζοντας τους -σχεδόν 21.000- εργαζόμενους της να πάρουν δύο ημέρες άδεια άνευ αποδοχών, στις 2 και 3 Ιανουαρίου.

Οι αντιπρόσωποι της Nissan θα λειτουργήσουν κανονικά, με τη Nissan να διευκρινίζει ότι το διήμερο κλείσιμο περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους με ωριαία και μισθωτή εργασία και θα επηρεάσει τα εργοστάσια παραγωγής καθώς και τα γραφεία της εταιρίας.

Η Nissan αναφέρει ότι το κίνητρο πίσω από την κίνηση είναι η βελτιστοποίηση της επίδοσης ως επιχείρηση και της ανταγωνιστικότητας της. Είναι άγνωστο το πόσα χρήματα θα εξοικονομήσει το διήμερο κλείσιμο, αλλά πιθανότατα ανέρχεται σε εκατομμύρια, κάτι που σίγουρα υποδηλώνει ότι υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την ταμειακή ροή της Nissan στις ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις της Nissan το Νοέμβριο ήταν μειωμένες κατά 15% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ από την αρχή του χρόνου είναι μειωμένες κατά 13,3%, όταν το αντίστοιχο νούμερο για την Infiniti είναι -33%. Ο όμιλος της Nissan στις ΗΠΑ σημείωσε μειωμένες πωλήσεις κατά 7,8%, σε σχέση με το 2018.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...