Ο Jeremy Clarkson είναι εξοργισμένος με τη Greta Thunberg και δεν το κρύβει. Σε πρόσφατη συνέντευξη του σε μέσο της Αυστραλίας για την προώθηση της νέας σεζόν του The Grand Tour, ο 59-χρονος Βρετανός εξαπέλυσε μύδρους κατά της 16-χρονης Σουηδής ακτιβίστριας, που σκοπό έχει τη καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.

1

Συγκεκριμένα ο Clarkson είπε:

Είναι τρελή και είναι επικίνδυνη, και προκαλεί αϋπνία στα μικρά παιδιά με την ιδιοτροπία της. Νομίζω ότι πρέπει να πάει πίσω στο σχολείο και να το βουλώσει.

Δεν νομίζω ότι έχω δει πραγματικά τα αποτελέσματα της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Όταν δείτε τα σπίτια σε ξυλοπόδαρα στην εκπομπή μας -12 με 15 μέτρα- και το νερό είναι μίλια μακριά, τότε σκέφτεσαι “το νερό πρέπει να είναι εκεί ψηλά αυτή την εποχή του χρόνου και είναι εκεί κάτω. Αυτό είναι απίστευτο.

Έτσι, αυτό είναι ένα αξιοσημείωτο πράγμα και ξέρω ότι θα υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που θα πουν “χα! Σε βλέπω, εκεί είσαι!” Τώρα πήγαινε στο σχολείο, μάθετε κάτι επιστημονικό, και κάνε κάτι γι ‘αυτό.