Την περασμένη Κυριακή, σε κεντρικό δρόμο των Μοιρών στη Κρήτη, ένας 25χρονος από την Μεσσαρά, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ άρχισε να κάνει “μπάντες”. Στο σημείο βρισκόταν ένα περιπολικό της αστυνομίας, με τους αστυνομικούς να κάνουν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο, αλλά αυτός πάτησε το γκάζι και προσπάθησε να διαφύγει, αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να τον καταδιώκουν και ενεργοποίησαν τον φάρο και την σειρήνα του περιπολικού, ενώ καλούσαν μέσω της μεγαφωνικής του περιπολικού, να σταματήσει. Ο ίδιος όμως αντί να σταματήσει, τους “έριχνε” μούντζες και συνέχιζε την ξέφρενη πορεία του, προβαίνοντας σε επικίνδυνους ελιγμούς.

Η καταδίωξη διήρκεσε 12 χιλιόμετρα, με τον οδηγό να φτάνει στο χωριό του, την Μεσσαρά, να παρκάρει και να προσπαθεί να διαφύγει πεζός. Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και μετά από πάλη, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να του περάσουν χειροπέδες. Ο 25χρονος κατά την μεταφορά του στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, έφτυνε, έβριζε και απειλούσε τους αστυνομικούς, ενώ όταν έφτασε εκεί, άρχισε να κλωτσάει γραφεία και ερμάρια. Οδηγήθηκε στα κρατητήρια, όπου επιτέθηκε και σε έναν Πακιστανό κρατούμενο, πετώντας του ένα μπουκάλι νερό και βρίζοντάς τον, επειδή “τόλμησε” να τον κοιτάξει. Ο Πακιστανός προχώρησε σε μήνυση εναντίον του 25χρονου για εξύβριση και απειλή.

Όπως αποδείχτηκε, ο 25χρονος οδηγούσε μεθυσμένος, ενώ δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης. Παραπέμφθηκε σε δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, όπου και καταδικάστηκε για 5 αδικήματα (της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, της επικίνδυνης οδήγησης από την οποία προέκυψε κίνδυνος σε άνθρωπο, εξύβριση κατά συρροή και απειλή κατά συρροή) σε συνολική ποινή φυλάκισης 32 μηνών. Κατά της καταδικαστικής απόφασης ασκήθηκε έφεση από τον δικηγόρο του 25χρονου.