Κοσμήματα αξίας 50 εκατομμυρίων λιρών (60 εκατ. ευρώ περίπου) αφαίρεσαν από το σπίτι της Tamara Ecclestone, κόρης του Bernie Ecclestone, κλέφτες μέσα σε μόλις 50 λεπτά, όταν η ίδια είχε φύγει για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές της.

Η κλοπή έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στο σπίτι της Ecclestone που βρίσκεται σε έναν από τους πιο καλά φυλασσόμενους δρόμους του Λονδίνου, στο Κένσινγκτον, που περηφανεύεται για την 24ωρη φύλαξή του και τα σημεία ελέγχου. Μάλιστα, σύμφωνα με βρετανική δημοσιεύματα, κατά την διάρκεια της διάρρηξης, στο σπίτι της Tamara Ecclestone βρίσκονταν φύλακες.

Τρεις κλέφτες φέρεται να μπήκαν μέσα στην πολυτελή έπαυλη των 57 δωματίων, μέσα από τον κήπο, και πήγαν κατευθείαν στα χρηματοκιβώτια. Εκεί τους εντόπισε ένας από τους φύλακες της κατοικίας, αλλά είχαν ήδη προλάβει να αρπάξουν πολύτιμα δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και ένα βραχιόλι Cartier αξίας 80.000 λιρών, που ήταν γαμήλιο δώρο.

Οι μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν τρία περιπολικά έξω από την πολυτελή έπαυλη που βρίσκεται κοντά στο παλάτι του Κένσινγκτον στις 11:10 το βράδυ της Παρασκευής. Μια πηγή δήλωσε:

Αυτή είναι η πιο σοκαριστική διάρρηξη επειδή έγινε ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα σπίτια του Λονδίνου, σε έναν από τους πιο ασφαλείς δρόμους του Λονδίνου. Εκτιμάται ότι έχουν κλαπεί κοσμήματα αξίας 50 εκατομμυρίων λιρών από τα χρηματοκιβώτια της Tamara και του συζύγου της Τζέι.

Σύμφωνα με την πηγή, η κλοπή διήρκησε μόλις 50 λεπτά, στην διάρκεια των οποίων άνοιξαν τα χρηματοκιβώτια, τα οποία φυλάσσονταν σε κρυφά σημεία. Στην συνέχεια, έσπασαν ένα παράθυρο και διέφυγαν από εκεί.

Η κλοπή πραγματοποιήθηκε σε έναν από τους πιο αποκλειστικούς και φυλασσόμενους δρόμους του Λονδίνου, όπου οι γείτονες της Tamara Ecclestone είναι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο σουλτάνος του Μπρουνέι και ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας Γουάνγκ Τζιανλίν.