H BMW δίνει πληροφορίες για το ηλεκτρικό iX3

Σχετικά άρθρα

Τον Απρίλιο του 2018, η BMW παρουσίασε το iX3 Concept και έκτοτε η γερμανική εταιρία κάνει δοκιμές σε όλον τον κόσμο, ώστε η έκδοση παραγωγής της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης της X3 να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020, με την BMW να έχει ανοίξει από την 1η Σεπτεμβρίου το βιβλίο παραγγελιών της στη Νορβηγία.

Η BMW ανακοίνωσε επίσημα πως το iX3 θα κατασκευάζεται στη Κίνα και θα εξάγεται παγκοσμίως, μια κίνηση του το BMW Group που θέλει να διευρύνει το αποτύπωμά του στην Κίνα. Η παραγωγή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου  θα γίνεται από την κοινοπραξία της γερμανικής εταιρίας με την κινέζικη Brilliance Automotive Group Holdings, την BMW Brilliance Automotive (BBA). Η BBA έχει αυξήσει τη δυναμικότητα των δύο τοπικών εργοστασίων της – σε Tiexi και Dadong – στο Shenyang, της επαρχία Liaoning για να ανταπεξέλθει στις μελλοντικές προκλήσεις.

Το αυτοκίνητο δεν θα διαφέρει πολύ από αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες, και μεταξύ των καινοτομιών που παρουσιάζονται στο iX3 είναι η πέμπτη γενιά της eDrive τεχνολογίας, της BMW. Ένα βασικό όφελος αυτής είναι η ομαδοποίηση του ηλεκτροκινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων και των ηλεκτρονικών σε ένα νέο, ξεχωριστό στοιχείο ηλεκτρικής μετάδοσης κίνησης. Επιπλέον, το σύστημα κίνησης πέμπτης γενιάς περιλαμβάνει επίσης νέες και πιο ισχυρές μπαταρίες.

Αυτό το νέο πακέτο φέρνει σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά τα χαρακτηριστικά απόδοσης, το εύρος λειτουργίας, το βάρος, και το packaging, που το κάνει εύκολο να τοποθετηθεί σε διάφορα μοντέλα. Πίσω από τη νέα ρηξικέλευθη μάσκα, υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 286 ίππων (210 kW) και 400 Nm ροπής, που συνδυάζεται με μια μπαταρία 74 kWh. Η BMW ανακοινώνει ότι η κατανάλωση του αυτοκινήτου θα είναι μικρότερη από 20 kWh/100 χλμ., και η μπαταρία θα του χαρίζει μια αυτονομία 440 χλμ., στον κύκλο WLTP, και φορτίζει μέσα σε μόλις 30 λεπτά, με ταχυφορτιστή 150-kW.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...