Τον περασμένο Μάρτιο, η Tesla -μέσω over-the-air αναβάθμισης- αύξησε δωρεάν την ιπποδύναμη όλων των εκδόσεων του Model 3 κατά περίπου 5%, χάρη στη νέα -τότε- έκδοση του λογισμικού (2019.8.2). Σήμερα, έγινε γνωστό ότι με τη νέα αναβάθμιση του λογισμικού προσθέτει στην Long Range έκδοση του μοντέλο (με τους δύο ηλεκτροκινητήρες) την λειτουργία Acceleration Boost.

Αυτή είναι μέρος της έκδοσης λογισμικού 2019.40.2, και είναι στην διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη να την “κατεβάσει” στο αυτοκίνητο του, καθώς χρεώνεται 2.000 δολάρια, χωρίς ΦΠΑ. Το Model 3 με το Acceleration Boost επιταχύνει στα 0-96 χλμ/ώρα σε μόλις 3,9 δευτ., από τα 4,4 δευτ. που χρειαζόταν μέχρι σήμερα. Ακόμα, η αναβάθμιση του λογισμικού και το Acceleration Boost είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί και μέσω της εφαρμογή της Tesla για smartphone.

Στις σχετικές ειδήσεις, την Τετάρτη η Tesla έκανε νέο ρεκόρ χρηματιστηριακής αξίας, φτάνοντας τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς η μετοχής της έπιασε την ψηλότερη τιμή όλων των εποχών, τα 406 δολάρια ανά κομμάτι.