Εδώ και αρκετούς μήνες κυκλοφορεί η φήμη πως ο 66χρονος Chase Carey θα αφήσει την θέση του CEO στη Formula 1, λόγω συνταξιοδότησης, με τον Toto Wolff της Mercedes να είναι ο επικρατέστερος για να το αντικαταστήσει.

Ωστόσο η Ferrari δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει να γίνει μια τέτοια κίνηση. Αυτό ξεκαθάρισε ο CEO της Scuderia, o Louis Camilleri, ο οποίος πριν μερικές ημέρες είχε πει πως η Ferrari έχει διατηρήσει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο και για το διάστημα 2021-2025.

Νομίζω πως ο οποιοσδήποτε είναι ενεργός και αποτελεί σημαντικό παίκτη σε μία ομάδα τα τελευταία χρόνια, αν αναλάβει αυτήν την σημαντική θέση στην Formula 1, τότε θα προκαλούσε αυτόματα αντικρουόμενα συμφέροντα, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Έτσι προσωπικά πιστεύω πως δεν θα ήταν καλό.

Αν ο Mattia Binotto ήταν υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Chase Carey, νομίζω πως το υπόλοιπο paddock δεν θα ήταν και πολύ ευχαριστημένο με αυτό. Και είναι λογικό.

δήλωσε ο Camilleri, προσθέτοντας:

Το δικαίωμα βέτο αποτελεί για εμάς την τελευταία μας κίνηση. Δεν πρέπει όμως να φτάσουμε ως εκεί. Αν προκύψει όντως πως ο Toto Wolff υπάρχει περίπτωση να γίνει ο νέος CEO της Formula 1, εμείς θα αναλύσουμε την θέση μας στους ανθρώπους της Liberty, στον Greg Maffei ειδικότερα, και νομίζω ότι θα έχουμε μια εποικοδομητική συζήτηση.