Πιθανότατα το αυτοκίνητο σου διαθέτει (ή τουλάχιστον έχεις ακούσει ότι υπάρχουν στην αγορά) θερμαινόμενα εμπρός και πίσω καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι, θερμαινόμενοι καθρέφτες, θερμαινόμενα εμπρός και πίσω παρμπρίζ, ακόμα και θερμαινόμενες ποτηροθήκες. Η Lincoln, όμως, το πολυτελές brand της Ford, παρουσίασε στο Aviator τους θερμαινόμενους υαλοκαθαριστήρες, κάτι που -σύμφωνα με την εταιρία- συναντάτε για πρώτη φορά στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Τους ονομάζει VisioBlade και ανήκουν στο προαιρετικό εξοπλισμό, ενώ σκοπός τους είναι να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες να καταπολεμήσουν το πάγωμα του παρμπρίζ σε πολύ ψυχρές καταστάσεις. Η Lincoln ισχυρίζεται ότι το σύστημα υαλοκαθαριστήρων μπορεί να θερμανθεί από θερμοκρασίες κάτω από των -18 βαθμών Κελσίου στους 30 βαθμούς Κελσίου σε μόλις 4 λεπτά.

Αυτοί οι πρωτοποριακοί υαλοκαθαριστήρες διαθέτουν επίσης ενσωματωμένα ακροφύσια πλύσης για αποτελεσματικότερη χρήση του υγρού πλύσης, με τον μηχανικό της Lincoln, Geoffrey Johnson, να τονίζει:

Το υγρό πλύσης ψεκάζεται μπροστά από την λεπίδα του υαλοκαθαριστήρα, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συστήματα που ψεκάζουν ολόκληρο το παρμπρίζ. Έτσι, χρησιμοποιεί έως και 50% λιγότερο υγρό από ένα παραδοσιακό σύστημα και βελτιώνεται η ορατότητα τόσο την ημέρα, όσο και τη νύχτα, ψεκάζοντας απευθείας μπροστά από τη λεπίδα καθώς κινείται το όχημα, όχι σε όλο το παρμπρίζ.

Σύμφωνα με τις δοκιμές της Lincoln, ένα παρμπρίζ χρειάζεται πάνω από 15 λεπτά για να ξεπαγώσει με τον παραδοσιακό τρόπο με το καλοριφέρ, ώστε να αυξηθεί η θερμοκρασία του και να λιώσει τους παγωμένους υαλοκαθαριστήρες. Το σύστημα υαλοκαθαριστήρων VisioBlade, η εταιρία αναφέρει ότι μπορεί να λιώσει τον πάγο τουλάχιστον τρεις φορές πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, είτε είναι νύχτα, είτε ημέρα.