Η πρώτη νέα Shelby GT500, αξίας 1,1 εκατ. δολαρίων, αποτίει φόρο τιμής στο πρωτότυπο Green Hornet του 1968

Σχετικά άρθρα

Πριν έντεκα μήνες, στην δημοπρασία του Barrett-Jackson στο Scottsdale της Αριζόνα βγήκε στο σφυρί το πρώτο νέο Ford Mustang Shelby GT500, το οποίο πουλήθηκε για 1,1 εκατ. δολάρια. Όλα τα έσοδα πήγαν στο ίδρυμα Juvenile Diabetes Research Foundation για την έρευνα του, ώστε να βρει θεραπεία για τον διαβήτη τύπου 1 και αγοραστής του πρώτου νέου Shelby GT500 ήταν ο Craig Jackson, πρόεδρος και CEO του Barrett-Jackson.

Ο Jackson είχε την ευκαιρία να επιλέξει το χρώμα της αρεσκείας του, καθώς και όλα τα στοιχεία του εξοπλισμού που θα φέρει το αυτοκίνητο, και στις φωτογραφίες βλέπεις το αποτέλεσμα. Το χρώμα δεν είναι τυχαίο, καθώς ο Jackson έχει στην κατοχή του και το πρωτότυπο Shelby EXP500 του 1968, το οποίο φέρει το ψευδώνυμο Green Hornet. Αυτό είναι βαμμένο σε ένα σκούρο πράσινο χρώμα και το νέο έχει μια αντίστοιχη απόχρωση. Η προκύπτουσα βαθιά σκιά του σμαραγδιού προέρχεται από το Lime Green που έχει χρησιμοποιηθεί ως βάση, συνδυασμένη με το Candy Apple Green από πάνω του.

Μηχανικά, η Ford ανακοινώνει πως το νέο Mustang Shelby GT500 αποδίδει 760 άλογα στον στρόφαλο αλλά πρόσφατη δυναμομέτρηση έδειξε ότι το αυτοκίνητο αποδίδει 705 άλογα στους τροχούς, κάτι που σημαίνει πως εάν υπάρχει απώλεια 10%-15% ανάμεσα σε στρόφαλο και τροχούς, η πραγματική ιπποδύναμη του μοντέλου είναι μεγαλύτερη από αυτή που ανακοινώνει η Μπλε Οβάλ εταιρία, αφού μπορεί να φτάνει ακόμη και τα 810 άλογα.

Δες ακόμα

Άκου τα τέσσερα modes της εξάτμισης της νέας Mustang Shelby GT500

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...