Η Volkswagen θα παρουσιάσει αυτές τις εκδόσεις του Golf μέσα στο 2020

Σχετικά άρθρα

Πριν δύο μήνες, η Volkswagen παρουσίασε την όγδοη γενιά του Golf και ως είθισται η γερμανική εταιρία θα εμπλουτίσει τη γκάμα του μοντέλου με διάφορες εκδόσεις, ώστε να διευρύνει περαιτέρω το πελατολόγιο της. Σύμφωνα με πληροφορίες που αφορούν την ευρωπαϊκή αγορά, μέσα στο 2020 η VW θα παρουσιάσει το Golf GTI, το Golf GTD, το Golf GTE, το Golf R και τέλος το Golf Variant.

Πιο συγκεκριμένα, τον ερχόμενο Μάρτιο, στην έκθεση της Γενεύης στις 2 Μαρτίου, θα δούμε το νέο Golf GTI, μαζί με το GTD. Μηχανικά, το νέο Golf GTI θα φορά τον 2,0-λιτρο TSI κινητήρα που θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις με την βασική έκδοση να αποδίδει 245 άλογα, ενώ η Performance/TCR έκδοση του θα αποδίδει 290 άλογα. Το νέο Golf GTI θα κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Το Golf GTD θα φοράει έναν 2-λιτρο TDI κινητήρα, με την απόδοση του να λέγεται ότι θα έχει αυξηθεί στα 200 άλογα, ενώ και οι δύο παραπάνω εκδόσεις θα συνδυάζονται τόσο με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, όσο και με 7-τάχυτο αυτόματο DSG.

Τέσσερις μήνες αργότερα, τον Ιούλιο του 2020, θα ακολουθήσει η ήπια υβριδική και η plug-in υβριδική έκδοση του μοντέλου, το Golf GTE. Η πρώτη θα συνδυάζει τον 1.000άρη TSI κινητήρα, απόδοσης 110 ίππων με ένα 48V σύστημα, ενώ η GTE θα κινείται με τον 1.400άρη κινητήρα, έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία 13 kWh. Αυτός θα είναι διαθέσιμος σε δύο επιλογές ιπποδύναμης, 204 και 245 ίππων.

Προχωρώντας μέσα στον χρόνο, τον Σεπτέμβριο του 2020, και λίγες ημέρες πριν την έκθεση της Φρανκφούρτης, θα δούμε το Golf R, το οποίο φημολογείται ότι θα αποδίδει 325 άλογα στην βασική έκδοση και 395 άλογα στην hardcore R Plus έκδοση, με την κίνηση να μεταφέρεται -φυσικά- σε όλους τους τροχούς.

Τέλος, τον Οκτώβριο θα δούμε την πρακτική -station wagon- έκδοση του μοντέλου, το Golf Variant, ενώ θα υπάρχει και Alltrack έκδοση, με ελαφρώς αυξημένη απόσταση από το έδαφος και πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος.

Διάβασε ακόμα

Volkswagen: Σέρβις πλέον ανά 2 χρόνια

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...