Μετά την αποχώρηση της Citroen ως εργοστασιακή συμμετοχή στο WRC, ο Sebastien Ogier και ο Esapekka Lappi έμειναν χωρίς ομάδα για το 2020. Ο πρώτος, όμως, βρήκε την Toyota ως τον τελευταίο του σταθμό στην καριέρα του, μόλις μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της γαλλικής εταιρίας, αλλά ο δεύτερος έπρεπε να περιμένει τις αρχές του χρόνου για να δει τι θα κάνει τη νέα σεζόν, που ξεκινά σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες.

Ο 28-χρονος Φιλανδός οδηγός θα είναι ο πρώτος οδηγός της ομάδας της M-Sport Ford WRT, καθώς θα τον πλαισιώσουν ο 25-χρονος Teemu Suninen και ο 23-χρονος Gus Greensmith, οι οποίοι διατηρούν τις θέσεις τους στην βρετανική ομάδα. Οι τρεις τους αποτελούν το νεότερο οδηγικό συνδυασμό του WRC για τη νέα χρονιά, με τον Lappi να κερδίζει τη μάχη της θέσης του Ford Fiesta WRC που άφησε κενή ο Elfyn Evans, o οποίος πήγε στην Toyota Gazoo Racing.

Οι άλλοι οδηγοί που εξέτασε η M-Sport Ford WRT ήταν οι Andreas Mikkelsen, Craig Breen και Hayden Paddon, αλλά τελικά επιλέχθηκε ο Lappi. Η μεταγραφή του τελευταίου ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, και άμεσα έπιασε δουλειά στο νέο του “γραφείο”, κάνοντας δοκιμές με το Fiesta WRC για το Rally Monte Carlo, που ξεκινά στις 23 Ιανουαρίου.