Τον Οκτώβριο του 2019 έγινε γνωστή η είδηση πως η Porsche μπαίνει και αυτή στον κλάδο των ιπτάμενων αυτοκινήτων, αφού υπόγραψε μνημόνιο κατανόησης (MoU) με την Boeing, στο οποίο προβλέπει συνεργασία στον σχεδιασμό αλλά και στην ανάλυση της αγοράς για ιπτάμενα οχήματα. Τώρα κυκλοφόρησαν ορισμένα σκίτσα από ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε η γερμανική εταιρία και περιγράφουν τον τρόπο λειτουργίας του ιπτάμενου οχήματος.

Οι δύο εταιρίες θα αναπτύξουν από κοινού ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό ιπτάμενο όχημα, που θα μπορεί να μεταφέρει επιβάτες εντός πόλεων και θα μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα (VTOL).

Η Boeing και η Porsche, όπως ανακοίνωσαν, θα αναλύσουν τις εμπορικές δυνατότητες των ιπτάμενων οχημάτων και την πιθανή χρήση τους σε πολυπληθείς πόλεις και μητροπόλεις.

Στις αρχές του 2019 η Βoeing πραγματοποίησε δοκιμαστική πτήση ενός πρωτότυπου ιπτάμενου οχήματος το οποίο μπορούσε να μεταφέρει ως και τέσσερις επιβάτες και να πετάξει για 80 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με έρευνα της Porsche, η ζήτηση για τέτοια -ιπτάμενα- οχήματα αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά μετά το 2025.