Όπως έχουν αποδείξει οι αυτοκινητοβιομηχανίες πολλάκις στο παρελθόν, αν θελήσουν να κρατήσουν μυστικό ένα νέο μοντέλο τους μπορούν να το κάνουν με κάθε τρόπο μέχρι την τελευταία στιγμή. Αντίστοιχα, αν θέλουν να δημιουργήσουν ντόρο και προσμονή γύρω από ένα νέο μοντέλο, έχουμε δει να υπάρχουν συνεχόμενες διαρροές, σε βαθμό που να κουράζουν.

Το Genesis GV80 ανήκει ξεκάθαρα στην δεύτερη κατηγορία, καθώς λιγότερο από δύο 24ωρα πριν την επίσημη αποκάλυψη του από την premium εταιρία της Hyundai, διέρρευσαν και πάλι μερικές φωτογραφίες του πρώτου της SUV. Αυτές μας δίνουν την πιο ξεκάθαρη -μέχρι σήμερα- εικόνα του GV80 και διακρίνεται ο επιβλητικός σχεδιασμός του, με την τεράστια γρίλια να ξεχωρίζει, έχοντας LED φωτιστικά σώματα, παρόμοια με αυτά του G90.

Στο εσωτερικό συναντάμε δερμάτινες επενδύσεις, μεταλλικά, χρωμιομένα και ξύλινα διακοσμητικά, διάκτινο τιμόνι, μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό και περιστροφικό επιλογέα ταχυτήτων για το αυτόματο κιβώτιο.

Το μήκος του φτάνει τα 4.945 mm, το πλάτος τα 1.975 mm, το ύψος τα 1.715 mm και το μεταξόνιο τα 2.995 mm. Το καπό, οι πόρτες και η πόρτα του πορτμπαγκάζ είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, εξοικονομώντας έτσι περίπου 40 κιλά βάρους, σε σύγκριση με το εάν ήταν κατασκευασμένα από χάλυβα.

Βασίζεται στην πλατφόρμα του G80 και θα προσφέρεται με τον 2,5-λίτρων turbo τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 304 ίππων με 422 Nm ροπής (0-100 χλμ/ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα) και με τον V6 T-GDi 3,5-λίτρων βενζίνης απόδοσης 380 ίππων με 530 Nm ροπής (0-100 χλμ/ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα).

Επίσης θα υπάρχει και 3,0-λίτρων εξακύλινδρος turbodiesel κινητήρας απόδοσης 278 ίππων με 588 Nm ροπής (0-100 χλμ/ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα). Αργότερα θα προστεθούν τόσο μια plug-in υβριδική έκδοση, όσο και μια έκδοση με κινητήρα υδρογόνου.