Μια τεράστια τρύπα άνοιξε σε πολυσύχναστο δρόμο της μεγαλούπολης Xining, πρωτεύουσας της επαρχίας Qinghai, στο δυτικό τμήμα της Κίνας, “καταπίνοντας” ένα λεωφορείο γεμάτο επιβάτες. Από το περιστατικό, που συνέβη τη Δευτέρα περί τις 17:30 (τοπική ώρα), προκλήθηκε έκρηξη. Κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι νεκρούς και άλλους 10 αγνοούμενους.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, ενώ διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, το οποίο διευκρίνισε ότι 16 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση. Το τμήμα του δρόμου που κατέρρευσε είχε έκταση περίπου 80 τετραγωνικών μέτρων.

Δεν πρόκειται για το πρώτο τέτοιο συμβάν στη χώρα.Το 2016, πολλοί διερχόμενοι έπεσαν σε τρύπα που άνοιξε ξαφνικά σε τμήμα δρόμου στην πόλη Τζενγκτζάου, πρωτεύουσα της επαρχίας Χενάν. Έρευνα της πυροσβεστικής είχε οδηγήσει στο συμπέρασμα πως εκείνη η κατάρρευση πιθανότατα οφειλόταν στο ότι κάτω από τον δρόμο βρισκόταν μπαζωμένο ρέμα και το τμήμα αυτό του οδικού δικτύου υποχώρησε έπειτα από βροχοπτώσεις. Το 2013, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν άνοιξε ξαφνικά τρύπα βάθους 10 μέτρων σε δρόμο κοντά σε βιομηχανική ζώνη στη Σεντζέν.