Την περασμένη Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου, ο Florian Pratt βρέθηκε ενώπιον δικαστηρίου για το τροχαίο που προκάλεσε τον Απρίλιο του 2019 στο South Yorkshire, της Αγγλίας. Ο 41χρονος κάτοικος Αγγλίας οδηγούσε ένα Subaru Impreza WRX STI σε έναν επαρχιακό δρόμο ανάμεσα στο Sheffield και το Manchester, όταν -εξαιτίας της ταχύτητας μεγαλύτερης από το όριο, αλλά και της πρόσφυσης- υπέστρεψε, βγήκε στο αντίθετο ρεύμα και είχε μετωπική σύγκρουση με έναν άτυχο μοτοσυκλετιστή.

Όπως θα δεις στο παραπάνω video, ο 35χρονος αναβάτης από το Barnsley πάτησε δυνατά το φρένο, κάνοντας endo, και παρότι έφερε πλήρη προστατευτική εξάρτυση είχε κάταγμα σπονδυλικής στήλης, σπασμένο καρπό αλλά και στέρνο, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα για την υπόλοιπη ζωή του. Η αστυνομία του South Yorkshire έδωσε στην δημοσιότητα το video του ατυχήματος, συνοδεύοντας το με την ανακοίνωση ότι ο κατάλληλος εξοπλισμός στους αναβάτη σώζει ζωές, τονίζοντας:

Μπορεί να οδηγείτε μυαλωμένα τηρώντας τον ΚΟΚ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το ίδιο θα κάνουν όλοι στον δρόμο. Παρακαλούμε να φροντίζετε να φοράτε πάντα τον σωστό εξοπλισμό, μπορεί να είναι ακριβός, μπορεί να σας κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά χωρίς αυτόν παίρνετε ένα μεγάλο ρίσκο.

Στην κατάθεσή τους, οι αστυνομικοί είπαν πως ο Pratt δεν είχε καμία κλήση ή κάποιο παράπτωμα στο παρελθόν και μπορεί να ήταν έμπειρος ή να θεωρούσε τον εαυτό του έμπειρο, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση έκανε τραγικό λάθος με οδυνηρό αποτέλεσμα. Ο μόνος λόγος που δεν αντιμετωπίζει ποινή ανθρωποκτονίας, είναι γιατί έτυχε ο αναβάτης που παρέσυρε να φορούσε πλήρη εξάρτυση.

Τελικά, το δικαστήριο καταδίκασε τον Pratt σε 16 μήνες φυλάκισης, την οποία σύμφωνα με τα τοπικά μέσα θα εκτίσει κανονικά, ενώ θα χάσει το δίπλωμα του για τρία χρόνια. Η συγκεκριμένη διαδρομή χρησιμοποιείται συχνά από μοτοσυκλετιστές για βόλτες, με την Suzuki K7 του μοτοσυκλετιστή να καταστρέφεται ολοσχερώς.