Το επόμενο Toyota GT86 θα μετονομαστεί σε GR86 και θα έχει turbo κινητήρα

Σχετικά άρθρα

Toyota και Subaru έχουν ανακοινώσει επίσημα πως ετοιμάζουν την δεύτερη γενιά των GT86 και BRZ, με τις εργασίες ανάπτυξης να έχουν ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, η Toyota πήρε την απόφαση να μετονομάσει το GT86 σε GR86, προκειμένου το μοντέλο να αποτελεί έτσι μέλος της Gazoo Racing, μετά τα GR Supra και GR Yaris.

Τα δύο μοντέλα θα βασίζονται σε μια τροποποιημένη έκδοση της TNGA πλατφόρμα της Toyota, επειδή η SGP πλατφόρμα (Subaru Global Platform) δεν μπορεί να φιλοξενήσει πισωκίνητα μοντέλα.

Σύμφωνα με τον Tetsuya Tada, αρχιμηχανικό της Toyota, το νέο GT86 θα έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά από τη νέα Supra, με την TNGA πλατφόρμα να συμβάλει στην εξοικονόμηση βάρους, στη βελτίωση της στρεπτικής ακαμψίας των δύο νέων αυτοκινήτων, τα οποία θα είναι πιο άκαμπτα και θα έχουν χαμηλότερο κέντρο βάρους σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα της πρώτης γενιάς.

Κίνηση θα παίρνουν από τον turbo 2,4-λίτρων boxer FA24 κινητήρα της Subaru που σήμερα τον συναντάμε στα Legacy, Outback και Ascent, απόδοσης 260 ίππων με 375 Nm ροπής.

Σύμφωνα με τις αναφορές, το GR HV Sports concept που παρουσιάστηκε το 2017 μας δείχνει κάτι από τα επόμενα GR86 και BRZ. Στο εσωτερικό τους θα συναντάμε καλύτερης ποιότητας υλικά, σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού, όπως επίσης και μεγάλη οθόνη για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα μοντέλα να αναμένεται να παρουσιαστούν εντός του 2021.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Η Subaru καταργεί το Legacy στις ΗΠΑ

Η Subaru Αμερικής έκανε γνωστό πως θα ολοκληρώσει την παραγωγή του Legacy την άνοιξη του 2025, όταν και θα φτάσει στο τέλος του MY2025...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...