Η Toyota στην έκθεση του Τόκιο θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό το GR HV Sports concept, ένα νέο σπορ διθέσιο πρωτότυπο με targa οροφή, που ενδεχομένως να μας δείχνει το πως θα μοιάζει η επόμενη γενιά του GT86.

To πρωτότυπο είναι μέρος της νεοσύστατης σπορ σειράς της Toyota, της GR, και τροφοδοτείται από έναν υβριδικό κινητήρα, τοποθετημένο στο μπροστά μέρος, με την κίνηση να περνά στον δρόμο από τους πίσω τροχούς. Ο σχεδιασμός του δανείζεται ορισμένα στοιχεία από το LMP1 αγωνιστικό της εταιρίας, το TS050 Hybrid, με τα μπροστά φώτα να είναι τεχνολογίας LED και να μιμούνται αυτά του TS050 Hybrid, ενώ και οι ζάντες αντλούν σχεδιαστικές λεπτομέρειες από αυτές του αγωνιστικού.

Η μπαταρία του ηλεκτροκινητήρα στο κατάμαυρο πρωτότυπο, είναι τοποθετημένο κοντά στο κέντρο του αμαξώματος, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη κατανομή βάρους και να βελτιωθεί η οδική του συμπεριφορά, μιας και η Toyota θέλησε να κάνει το πρωτότυπο αρκετά διασκεδαστικό κατά την οδήγηση.

Στο εσωτερικό του υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, τριάκτινο τιμόνι, με το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα να βρίσκεται κρυμμένο, κάτω από τον επιλογέα του 6-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, που προσφέρει και χειροκίνητες αλλαγές σε κλασσική διάταξη χειροκίνητου κιβωτίου.